Política

Pallarès assumirà Interior i Territori

Manolita Cid, directora de l'Escola Oficial d'Idiomes, s'entreveu com a responsable territorial de Benestar Social

Els delegats territorials del govern tindran més competències per reduir l'estructura de personal de l'administració. Així, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, assumirà les competències dels serveis territorials d'Interior, que actualment té l'ecosocialista Pilar Andreu, i les de Territori, que fins aquesta setmana desenvolupava el socialista Antoni Sabaté. “Amb la reducció de conselleries i l'ampliació de competències del delegat aconseguim retallar l'estructura”, ha dit Pallarès.

Tot i que encara no hi ha cap confirmació oficial, els noms dels nous directors territorials del govern a l'Ebre comencen a sonar. Hi ha dos ampostins a les travesses. Una és la directora de l'Escola Oficial d'Idiomes, Manolita Cid, de perfil independent, que s'entreveu com la substituta d'Adam Tomàs, al capdavant dels serveis territorials de Benestar Social i Família. L'altre és el regidor d'Urbanisme i Obres Públiques de l'Ajuntament d'Amposta, Pere Vidal, que durant l'últim govern de CiU ja va ser director territorial de Medi Ambient a l'Ebre, un càrrec que ara repetiria sumant-hi les competències d'Agricultura. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, diu que si es confirma el fitxatge li demanarà que compagine les dues responsabilitats fins a les municipals de maig.

Pallarès no ha confirmat cap nom, però ha assegurat que ja s'han sondejat els candidats a directors de serveis territorials, la majoria dels quals seran funcionaris, per estalviar costos. “A més, han de respondre a la voluntat del govern de reequilibri territorial, de manera que n'hi haurà de les quatre comarques ebrenques”, ha manifestat el delegat del govern a l'Ebre. També han buscat candidats fora de les files de CiU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.