Política

Casadesús promet escoltar el territori en la presa del càrrec

CiU reforça el relleu institucional amb la presència de la consellera Rigau i el secretari general de Presidència, Francesc Homs

El nou delegat de la Generalitat a Girona garanteix “paciència, prudència i perseverança”

Eudald Casadesús va assumir ahir al vespre de manera oficial el càrrec de delegat del govern a Girona, en un acte amb gran càrrega institucional amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el secretari general de Presidència, Francesc Homs.

Casadesús va recordar les seves experiències com a diputat al Parlament, així com les seves etapes com a president del Consell Comarcal del Ripollès i com a alcalde de la capital ripollesa i, per això, es va comprometre a “escoltar el territori” conscient que és “la millor manera de conèixer la realitat”. No va oblidar els reptes de país com poden ser el fracàs escolar, l'objectiu de superar la crisi o el gran pacte fiscal i la necessitat de treballar “amb sentit de país” per assolir aquestes fites. Malgrat les dificultats vigents, Casadesús va emfatitzar “les potencialitats de les comarques gironines per fer-hi front”. En va destacar la situació estratègica i el territori diversificat de la demarcació com a elements claus per afrontar aquests reptes de futur. En l'àmbit personal, el nou delegat a Girona va comprometre's a aplicar les anomenades tres pes: “Paciència, prudència i perseverança”. Valors que considera substancials per assolir els reptes marcats amb què el van inculcar els seus pares i que també espera transmetre conjuntament amb la seva dona als seus dos fills.

La intervenció de Casadesús va ser resposta per un llarg aplaudiment de l'auditori que omplia el vestíbul institucional de la seu governamental a Girona.

“Vàlua demostrada”

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va donar suport a la presa de possessió de Casadesús fent-li costat en el que va ser el primer acte institucional del govern de Mas a les comarques gironines. Rigau va voler “desitjar sort” al nou delegat, perquè, segons la banyolina, “la vàlua està més que demostrada i algunes vegades també fa falta sort”. En aquesta línia, Rigau va voler subratllar el passat polític i institucional de Casadesús quan va afirmar que havia estat “un bon alcalde, un bon president del consell comarcal i serà, segur, un bon delegat”.

La consellera va voler aprofitar la presència d'autoritats de tots els colors polítics, però també del món social i cultural gironí, per fer possible “una lleialtat més necessària que mai” amb el país per poder fer front a les dificultats més punyents d'avui dia. Òbviament, entre el públic convidat hi preponderaven regidors i alcaldes de la federació de CiU a les comarques gironines, amb una presència especial de representants de la comarca del Ripollès. El pes governamental també el va posar la presència del secretari general de Presidència, Francesc Homs, que va ser l'encarregat de llegir el decret de nomenament oficial de Casadesús, abans de la intervenció del nou delegat a Girona.

LA XIFRA

8
anys
va ser alcalde de Ripoll. Des del 1995 al 2003. Mentre que des del 1987 fins al 1995 va ser president del Ripollès.

LA DATA

11.1.2011
És el dia
en què es va fer oficial el nomenament d'Eudald Casadesús com a nou delegat a les comarques gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.