Política

El PSC confia en Sabaté per recuperar Tortosa

Ofereix “treball” i renovació de la llista i de les idees per “engrescar la majoria progressista”

L'exalcalde flixenc Antoni Sabaté, candidat a l'EMD de Jesús

El PSC ha tornat a confiar en Joan Sabaté per intentar recuperar l'alcaldia de Tortosa, arrabassada fa quatre anys per Ferran Bel (CiU) després de dos mandats amb governs de majoria socialista. De fet, tot i que Sabaté té ara 53 anys, serà la cinquena vegada que aspira a l'alcaldia. La candidatura de Sabaté va ser revalidada durant una assemblea de l'agrupació local del PSC que va fer-se dimarts a la nit i en què també es van decidir els candidats a presidir les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Jesús, Campredó i Bítem, que seran Antoni Sabaté –exalcalde de Flix–, Manuel Álvarez i Teresa Castellà. L'exalcalde es va comprometre a fer una renovació important “tant de la llista com de les idees”, amb l'objectiu final de “mobilitzar i engrescar la majoria progressista que hi ha al municipi”.

Ahir al matí, en una compareixença conjunta amb els tres candidats a les EMD, Sabaté va prometre “il·lusió, treball i passió” per Tortosa, tot posant l'accent en les polítiques de promoció econòmica i en l'atenció a les persones. El candidat del PSC va recórrer a una dada per demostrar que sortir de la crisi ha de ser la prioritat en el proper mandat: fa quatre anys, a Tortosa hi havia 1.071 persones sense feina, mentre que ara hi ha 2.751 veïns desocupats. “Estem parlant d'un increment del 257%”, va advertir. Així, Sabaté no va arribar a culpar Bel de la crisi ni de la pèrdua de llocs de treball, però va criticar que el govern municipal ha estat “incapaç” de trobar solucions i d'impulsar polítiques per incentivar l'economia del municipi.

Sabaté també va assenyalar que ara el PSC obrirà un procés per redactar el programa en què el partit s'obrirà a les aportacions dels ciutadans; prepararan la campanya de comunicació –amb una forta presència a les xarxes socials d'internet–, i confeccionaran la candidatura. Així, l'alcaldable del PSC va dir que, per bastir la llista, buscarà “gent amb conviccions progressistes profundes”, persones preparades i amb experiència, i que tinguen una certa trajectòria en política i en les entitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.