Política

L'exalcalde Campos pretén tornar a la primera línia com a alcaldable de CiU a Móra

És l'únic candidat que ho ha formalitzat amb vista a l'assemblea de dilluns, en què el guió oficial preveia la designació de l'actual portaveu municipal, Joan Piñol

Santiago Campos, un dels referents històrics de CiU a la Ribera d'Ebre i alcalde de Móra d'Ebre entre els anys 1987 i 2003, ha fet el pas per tornar a la primera línia de la política municipal. Campos, que també va ser president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre durant 15 anys, ha girat full pel que fa als moviments que va orquestrar fa un any per promoure una candidatura independent i ara pretén encapçalar novament, vuit anys després, la llista de la federació a les eleccions municipals de la capital riberenca. Per això dissabte passat, segons va confirmar ahir ell mateix, va formalitzar la seva candidatura amb vista a l'assemblea local de dilluns que ve, que ha de servir per ocupar una plaça d'alcaldable que inicialment no estava reservada a Campos, sinó a l'actual portaveu del grup municipal, Joan Piñol, que en aquest cas s'estrenaria com a cap de llista. Piñol, però, si bé ha estat ratificat com a opció oficial pel president de CDC a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va afirmar ahir que encara no té decidit si es presentarà, i ho va condicionar a una qüestió “personal” pendent de resoldre. Si, com sembla probable, hi concorre, els militants haurien d'escollir rigorosament entre l'un i l'altre, segons fonts contrastades de CDC i segons recordava Campos, tot i que la direcció local del partit es negava ahir a concretar el mecanisme pel qual s'ha de resoldre la disjuntiva.

A ningú se li escapa que la facció més oficialista de CDC pot intentar fins a darrera hora dissuadir Campos, amb qui Piñol mateix reconeix que va mantenir negociacions infructuoses durant els darrers mesos, i intentar que el comitè local elevi a l'assemblea una proposta única, perquè l'avalin els militants. Però, de moment, el popular i polèmic exbatlle va confirmar ahir la seva candidatura amb molta fermesa i convençut que tindrà el suport de la militància, primer, i de la ciutadania: “El meu objectiu és tenir majoria absoluta, amb el màxim respecte cap a la resta de forces polítiques”, es va atrevir. “Em torno a presentar perquè m'estimo el poble i perquè tinc experiència suficient per ajudar-lo a recuperar la capitalitat de la comarca”, va afegir-hi. Campos és militant de CDC des del 1977 i reivindica la seva fidelitat als colors: “Fins i tot l'intent de fer una candidatura independent [CDC va arribar a obrir-li un expedient per expulsar-lo] va ser per ajudar CiU i no pas per anar-hi en contra”, va assegurar. La federació va perdre la majoria absoluta l'any 2003, encara amb Campos al capdavant, i després els pactes entre el PSC i ERC l'han deixat fora del govern no només de la capital sinó també de la comarca.

Encara he de decidir si finalment em presento o no, i ho faré en els propers dies
Joan Piñol
PORTAVEU MUNICIPAL DE CIU
Em torno a presentar perquè m'estimo el poble, i el meu objectiu és tenir majoria absoluta
Santiago Campos
exalcalde de móra d'ebre per ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.