Política

Nomenen Codina candidat de CiU a Lloret, en lloc de Crespo

L'actual alcalde, Xavier Crespo, està en espera del seu anunciat nomenament com a secretari d'Interior i mentrestant continuarà amb les tasques d'alcalde de Lloret i diputat al Parlament

Si una cosa està clara en el futur polític de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, és que no repetirà com a cap del govern municipal. Menys clar queda si acabarà o no el mandat.

L'agrupació local de CiU va nomenar abans- d'ahir Romà Codina proper cap de llista a la població de la Selva.

Aquesta qüestió va sorgir a principi de gener, quan es va anunciar que Crespo seria nomenat secretari general del Departament d'Interior. La cosa es donava per feta, però ha passat gairebé tot el mes de gener i el nomenament anunciat pel conseller Felip Puig no ha arribat. Fonts convergents consideraven que, tot i que el càrrec d'alcalde no és incompatible amb el de secretari d'Interior, una de les condicions era que Crespo deixés l'alcaldia per dedicar-se de manera exclusiva a les seves noves tasques en el Departament d'Interior. En el cas que, finalment, el nomenament de Crespo es fes efectiu, sí que hauria de renunciar com a diputat al Parlament de Catalunya, ja que en aquest cas, la llei estableix que sí que serien incompatibles els càrrecs de secretari d'Interior i diputat.

En aquest sentit, el futur polític de l'alcalde de Lloret està més que assegurat. Si no ocupa l'alt càrrec anunciat, li queda tota una legislatura per exercir de diputat.

Una altra cosa són els tres mesos que resten per acabar el mandat del govern municipal. Crespo afirma que no té gens clar si ha de dimitir abans del mandat, tant si el nomenen secretari d'Interior com si no. Assegura que “no cal complicar les coses quan només falten tres mesos per a les eleccions municipals”. Esmenta com a exemple el cas del regidor Ivan Tubau, que ha estat nomenat secretari general d'Esports i continua exercint de regidor a l'Ajuntament de Lloret.

De totes maneres, Crespo sí que està disposat a complir la promesa que va fer de no allargar més de dos mandats les seves funcions com a alcalde de Lloret.

D'altra banda, sembla que també està resolt el tema del segon tinent d'alcalde, Ignasi Riera, que no havia amagat el seu desig d'acompanyar Crespo al Departament d'Interior. L'encara alcalde ho desestima del tot i assegura que, en la reunió de l'executiva local, Riera es va posar a la total disposició del nou alcaldable de CiU, Romà Codina.

LA DATA

03/01/11
Es va fer públic que de manera imminent es nomenaria Crespo secretari general de Seguretat.

LA FRASE

No tinc cap pressa ni ànsia perquè em nomenin secretari general de Seguretat
Xavier Crespo
alcalde de lloret de mar

LA XIFRA

2
És el nombre de mandats que Crespo es va posar de límit al capdavant de l'equip de govern de Lloret.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.