Política

Albert Riera renuncia a lluitar dins d'Unió per ser número 2 de CiU a Girona

El regidor atribueix la decisió per evitar tensions internes a UDC i afavorir el camí a l'alcaldia

Veu “interessos conjunturals de partit difícils d'entendre”

L'actual regidor i portaveu adjunt del grup municipal de CiU a Girona, Albert Riera, va anunciar la seva decisió de renunciar a la lluita interna a Unió per ser el número 2 de CiU en les properes eleccions municipals per Girona. Així ho explicita en un article avui que es pot llegir a la pàgina 22 d'El Punt. Riera pren aquesta decisió després de la competència interna sorgida a Unió per disputar-li el primer lloc que els democratacristians tenen a la llista que encapçala l'alcaldable Carles Puigdemont.

En el text, Riera atribueix la decisió a la voluntat d'evitar un conflicte que perjudiqui la candidatura i les possibilitats d'obtenir el govern municipal. La voluntat de Xavier Ribera, número sis a les municipals del 2007, de forçar unes primàries a UDC per decidir qui anava darrere Puigdemont ha forçat la decisió del portaveu adjunt del grup municipal.

El també vicepresident segon del consell del Gironès considera que “les ambicions personals no han d'obstaculitzar en el més mínim el camí imparable” per aconseguir el canvi a l'alcaldia de Girona. Riera, a més, també deixa entreveure la mà de la direcció del partit quan afirma que tampoc haurien d'obstaculitzar el camí marcat “interessos general de partit que acaben generant conflicte de difícil comprensió per a la majoria de la militància”. Remarca la necessitat de “cohesió” per assolir els objectius. Ara hi ha de temps fins divendres per presentar candidatures a Unió per optar a ser el 2 de CiU a Girona. Riera deixa clar en el text el suport de amb Puigdemont desvinculant-lo de la decisió. Hi ha qui assenyala que UDC no veu de bon ull el vessant independentista de Riera.

LA DATA

4.02.2011
Divendres
s'acaba el termini perquè els militants puguin presentar candidatura per anar de 2n de CiU a Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.