Política

barcelona

L'oposició vol revisar els expedients de Ciutat Vella al jutjat

L'equip de govern ho troba “una bestiesa” i “un judici paral·lel”, i les diferències enroquen la comissió de la trama corrupta

Un mes i mig després de l'acord del ple per crear una comissió municipal d'investigació de la trama corrupta de Ciutat Vella, aquesta encara no s'ha constituït. I encara caldrà esperar una mica més perquè es faci. A la primera proposta del govern sobre el funcionament i els objectius d'aquesta comissió, CiU i el PP han presentat unes al·legacions que, en les línies bàsiques, van en la mateixa direcció: els dos grups de l'oposició estan d'acord amb la proposta de mètode de treball de fer una tria aleatòria de 300 expedients d'obres, llicències i inspeccions d'apartaments turístics, però reclamen que s'hi inclogui l'anàlisi dels expedients que són motiu d'investigació judicial.

És entorn d'aquests expedients que són al jutjat que hi ha les principals discrepàncies. CiU puntualitza que cal analitzar aquests expedients per comprovar si “s'han tramitat d'acord amb el procediment administratiu previst en la llei”. “No es deixaran fora els expedients lliurats al jutjat 33, ja que al marge que hi hagi aquesta investigació, s'ha de comprovar el compliment de la legalitat en tot el procediment”. CiU, a més, reclama la possibilitat d'accedir a tots els expedients en què “hagin actuat els implicats en les diligències”. La portaveu del govern, Assumpta Escarp, va qualificar aquesta demanda de CiU de “bestiesa” perquè paralitzaria el funcionament del districte, i va reblar que no es pot fer “un judici paral·lel”.

Demanar els expedients en què hagin actuat els dos imputats és fer un judici paral·lel
Assumpta Escarp
portaveu de l'equip de govern
Volem el lliurament de tots els expedients administratius motiu de les diligències prèvies
Joan Puigdollers
regidor de CiU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.