Política

Centenars de milers d'egipcis demanen la “sortida” de Mubàrak

Els manifestants demanen que aquest divendres es faci efectiva la marxa del president

La jornada comença amb una pregària simultània de musulmans i cristians a la plaça Tahrir

Centenars de milers de persones han pres aquest divendres novament els carrers del centre del Caire amb motiu de la celebració de l'anomenat “Dia de la Sortida”, convocada pels moviments de l'oposició per exigir la immediata dimissió del president Hosni Mubàrak. Fins ara, enmig d'un fort cordó defensiu de l'exèrcit, s'han registrat pocs incidents amb els partidaris del mandatari.

La presència massiva de manifestants ha estat notòria des de primeríssimes hores del dia, a pesar del toc de queda i de les agressions comeses entre dimecres i dijous a la nit pels partidaris de Mubarak, que han causat un mínim de tretze morts.

Per poder accedir a la plaça, els manifestants han hagut de passar nombrosos controls militars i esperar diverses hores de cues al voltant del perímetre defensiu instal·lat per l'Exèrcit. Pel pas del pont de Qasr sobre el Nil, el ritme d'accés a la zona pels llocs de control militar ha estat de tres manifestants per segon. A part, les cadenes humanes creades pels manifestants han efectuat els seus propis registres per evitar l'entrada de provocadors pròxims a Mubàrak.

Les protestes de la jornada han començat amb una pregària massiva i simultània de centenars de milers de cristians i musulmans a la plaça de Tahrir. Durant el sermó islàmic de l'oració de divendres, els predicadors (els imants) han insistit que la revolució egípcia “no és religiosa” i “pertany per igual a musulmans i cristians, homes i dones”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.