Política

El jove Manel Tomàs irromp com a cap de llista oficialista a la Sénia

Víctor Pla renuncia a la reelecció però lliga la continuïtat del seu sector per 10 vots a 7 davant Royo

En una assemblea extraordinària que va tenir lloc ahir es van haver de fer votacions per determinar el cap de llista del PSC que concorrerà a les pròximes eleccions municipals a la Sénia. Entre els dos candidats no hi havia l'alcalde, Víctor Pla, i del seu sector s'hi va presentar sense que hagués transcendit el seu nom Manel Tomàs Andreu. Es va enfrontar a Juan José Royo –regidor d'Hisenda i president dels moblistes– i va sortir elegit per una diferència de 10 vots a 7.

Manel Tomàs Andreu va ser presentat com a alcaldable per l'executiva, i Royo hi concorria com a candidat crític. Víctor Pla es va mostrar satisfet del relleu: “És un jove preparat, que ha fet diverses col·laboracions sense visibilitat, perquè donava prioritat a la seva feina”. Tomàs, que té 37 anys i és pare de dos fills, és llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Amb el seu nomenament, es clou el període d'incertesa del partit dels darrers mesos.

Abans de Nadal, Juan José Royo presentava oficialment la seva candidatura. “Quant a la gestió no tinc res a dir, però no estic d'acord amb el tarannà de l'actual govern municipal. Cal un canvi”, afirmava. També s'estava especulant sobre la possibilitat que Pla no es presentés, tot i que l'encara alcalde no ho va confirmar.

Royo fins i tot va dir ahir que fins al matí no sabia amb qui competiria en les primàries. “Ni tan sols sabia que Víctor Pla desistia”, va assegurar, i va fer un gest d'apropament al guanyador: “Em sembla una bona opció i em deixa satisfet que el 90% dels militants han assistit a l'acte”. Per la seva banda, Pla va afirmar que tenia presa la decisió de no presentar-se des de fa quatre anys, per motius personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.