Política

ERC i Reagrupament arriben a un acord per anar junts a les municipals de Sant Just Desvern

Les dues formacions també estan negociant a l'Hospitalet de Llobregat i a Molins de Rei

Estudien presentar una candidatura conjunta a Tarragona i Reagrupament condiciona l'acord a Girona a no repetir el tripartit

Laporta, líder de Solidaritat, es vol afegir a l'acord d'ERC i Rcat a Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament Independentista han arribat a un acord a Sant Just Desvern per anar junts a les eleccions municipals del 22 de maig.

Totes dues organitzacions han consultat a la seva militància i han rebut el vist-i-plau per detallar aquest acord durant el mes de febrer, segons informen en un comunicat.

La voluntat de totes dues formacions ha estat aglutinar totes les forces independentistes del poble, organitzant “una candidatura unitària que inclogui el màxim nombre de persones, grups i entitats que vulguin treballar per millorar Sant Just des d'una vessant nacional i centrada en la independència”.

Per aquesta raó l'acord inclourà Esquerra, Reagrupament i els independents que desitgin sumar-se al projecte, segons informen.

En aquest sentit, també s'han mantingut converses amb Solidaritat Catalana per la Independència per intentar apropar postures. Solidaritat, però, ha declinat integrar-se en aquesta coalició.

Les dues formacions també estan negociant a l'Hospitalet de Llobregat i a Molins de Rei per anar junts a les municipals.

Tarragona amb candidatura conjunta

Esquerra Republicana i Reagrupament Independentista treballen també per presentar una llista conjunta a Tarragona.

L'anunci el va fer aquest dimarts la secció local de la formació republicana.

En aquest sentit, el cap de llista d'ERC al consistori, Sergi de los Rios, en l'assemblea en què va ser reelegit candidat, va assegurar que obririen la llista “a persones del món de l'independentisme i de l'esquerra que ara se senten desemparades”.

Al seu entendre, “les primeres sensacions han estat molt bones i hi ha una coincidència per fer pinya i portar una candidatura d'unitat independentista i forta”.

A Girona també, però amb condicions

Reagrupament condiciona un acord amb ERC per a les eleccions municipals a Girona al compromís de no repetir l'actual model de govern tripartit.

Bàsicament, l'objectiu de la formació independentista seria deixar a l'oposició el PSC, que ha ocupat l'alcaldia en els últims 32 anys

Laporta es vol afegir a l'acord d'ERC i Rcat a Barcelona

El líder de Solidaritat per la Independència, Joan Laporta, va dir el passat diumenge que torna a estar pensant en la possibilitat d'afegir-se a l'acord de coalició independentista que ja van tancar ERC i Reagrupament per presentar-se a les eleccions municipals a Barcelona.

Laporta va dir en declaracions a Catalunya Informació que troba normal que el líder d'ERC, Jordi Portabella, vulgui encapçalar la candidatura perquè “té experiència municipal contrastada”.

Però, de la mateixa manera, Laporta també considera que ell mateix està capacitat i té “les habilitats i aptituds per convertir Barcelona en la millor ciutat del món”.

Rcat i ERC no arriben a un acord a Badalona

El camí de retrobament que ERC i Reagrupament Independentista han enfilat a altres ciutats no sembla gaire probable a Badalona, on les dues parts han mantingut contactes en les darreres setmanes que no han arribat a bon port.

El líder de Rcat a Badalona i excap de llista d'ERC a la ciutat, Francesc Lleal, parla d'un “trencament” de les negociacions i veu “bastant improbable” que la posició actual del partit pugui fer un canvi de rumb

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.