Política

Un sondeig de la CUP dóna a CiU la victòria a Girona

L'enquesta feta atorga a la candidatura de CiU fins a deu regidors, mentre que el PSC es quedaria amb set representants

ERC, ICV, el PP i la CUP en traurien dos, segons la mostra a 400 ciutadans

Una enquesta telefònica augura una clara victòria de CiU en les pròximes eleccions municipals a Girona. Els resultats vaticinen que CiU obtindria quatre regidors més que en l'actualitat i se situaria amb deu regidors, mentre que l'actual grup majoritari en perdria tres i es quedaria amb set representants municipals.

Es tracta d'un sondeig fet per la CUP mitjançant una mostra de 400 entrevistes fetes l'última setmana de gener, quan ja havia esclatat la notícia de la marxa de Joan Pluma i poc després que Artur Mas fos nomenat president de la Generalitat. La resta de forces quedarien empatades a dos regidors, i representaria l'entrada de la CUP amb dos representants. Això suposaria que ERC perdria dos regidors i ICV en perdria un respecte a la composició actual, mentre que el PP es quedaria amb la representació actual. Per contra, el sondeig, que ha estat validat per experts, no situa dins del consistori ni Solidaritat ni Reagrupament; aquesta última força podria acabar formant coalició amb ERC si fructifiquen les converses.

Desgast del tripartit

L'anàlisi d'on provenen els vots assenyala que un de cada quatre vots nous que obtindria CiU provindria dels socialistes, i també acabaria aconseguint una part del vot que ara fa quatre anys va anar a parar a ICV. També la CUP s'aprofitaria de la baixada del tripartit, d'on provindrien un 30% dels vots que aconseguiria la formació independentista.

Satisfacció de la CUP

El portaveu de la CUP, Biel de Montserrat, no amaga la satisfacció de la formació pels dos regidors que els atorga l'enquesta, però admet que veu difícil aconseguir-los “perquè l'enquesta només marca tendències”; tot i això, afirma que estan contents perquè la gent els coneix malgrat els pocs mitjans de què disposen i el fet de no tenir representació. Gairebé un 63% dels enquestats afirmen que coneixen la CUP, i consideren que hi ha possibilitats reals d'entrar al consistori. Fa setmanes que se sap que Jordi Navarro encapçalarà la llista, però ara també que Anna Pujolàs serà la número 2 de la CUP.

Mobilitat i atur, les preocupacions

L'enquesta telefònica també va servir per copsar les principals preocupacions dels gironins, que situen davant de tot la mobilitat i el trànsit. Un fet que implica directament les dificultats per trobar aparcament a la capital gironina, així com les cues puntuals que en hores punta se solen formar en determinats punts de la ciutat. En concret, el 17% dels ciutadans van considerar que aquest era el principal problema de Girona. Just al darrere se situen l'atur i la precarietat laboral, que un 15,2% dels enquestats identifiquen com el problema més greu. La inseguretat ciutadana (9,7%) i la neteja (8,5%) són els altres dos problemes que els gironins assenyalen que cal resoldre. En cinquè lloc s'hi situa la immigració, que un 5,5% dels ciutadans també perceben com un dels problemes de la ciutat. També és destacable que sis de cada deu enquestats se senten únicament catalans o bé més catalans que espanyols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.