Política

Ordre d'arrest contra Musharraf per l'atemptat contra Benazir Bhutto

El tribunal pakistanès que instrueix el cas de l'assassinat de l'exprimera ministra pren la decisió després de rebre el càrrecs de la FIA

Acusa l'exdictador exiliat de “fugitiu” i de no haver protegit Bhutto

El tribunal pakistanès que instrueix el cas de l'assassinat de l'exprimera ministra Benazir Bhutto ha emès aquest dissabte una ordre de detenció contra l'expresident Pervez Musharraf, que es troba a l'exili.

El tribunal antiterrorista de Rawalpindi, ciutat prop d'Islamabad, ha pres aquesta decisió després de rebre un plec de càrrecs formulats per l'Agència d'Investigació Federal (FIA), segons informen els canals de televisió del país.

En el document, la FIA declara com a “fugitiu” l'excap de l'exèrcit i l'acusa de no haver protegir la vida de Bhutto, que va morir en un atac suïcida perpetrat a Rawalpindi el 27 de desembre del 2007.

Fonts legals consultades han explicat que l'advocat de Musharraf pot acudir ara a un tribunal superior per demanar la llibertat sota fiança o, si no, el detindran en cas que torni al Pakistan.

L'exgeneral es troba en l'exili voluntari a Londres, encara que viatja amb freqüència al país per donar conferència, ha fundat un nou partit i ha deixat clara la seva intenció de tornar al Pakistan.

Segons una televisió local, amb l'ordre d'arrest el jutge vol que Musharraf comparegui davant el tribunal antiterrorista, que celebrarà una altra audiència el pròxim dia 19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.