Política

Membres d'ERC i SI impulsen una llista independent a Ulldecona

ERC no presentarà llista en aquestes eleccions municipals a Ulldecona, on té representació al consistori des del 1991 i hi presenta candidatura des del 1987. Ara té dos regidors, Josep Lluís Millan i Josep Rodrigo, que formen part del govern municipal arran d'un pacte amb el PSC que han mantingut durant dos mandats consecutius. Millan ja es va donar de baixa del partit el 2008, tot i que es va mantenir al grup municipal, quan el tripartit va intentar recuperar el projecte de la interconnexió de xarxes arran de la sequera, i ara Rodrigo ha deixat els càrrecs que tenia dins l'executiva regional d'ERC per impulsar i liderar (anirà de cap de llista) un partit independent al seu municipi que es dirà + Ulldecona i que aglutinarà militants històrics d'ERC, gent de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i persones independents. “L'objectiu és sumar”, deia ahir aquest jove regidor de només 26 anys, que continua sent militant d'ERC i que assegura que la seua decisió no obeeix a cap disputa interna dins el partit. De fet, no descarten sumar per ERC amb vista a la constitució del Consell Comarcal. “És un acord que no està tancat”, va matisar.

La presentació pública de la nova candidatura es farà el proper dilluns 21 de febrer i anirà a càrrec de Ferran Grau, professor i cap del departament de ciències socials de l'institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona.

El comiat de Millan?

El que també està clar és que l'històric Josep Lluís Millan no formarà part d'aquesta candidatura. Així ho va assegurar a El Punt assenyalant que, en la situació de crisi actual, caldria que els programes dels partits anessin més enllà.

De fet, Millan va anar a la llista, en les passades eleccions al Parlament, de la formació anticapitalista liderada per Esther Vivas, Des de Baix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.