Política

Trias creu que en plena crisi seria de covards no aspirar a l'alcaldia de Blanes

Els militants i càrrecs gironins de CiU han aclamat unànimement l'actual alcalde com a cap de llista per a les eleccions municipals del maig vinent

L'actual alcalde de Blanes, Josep Trias Figueres, abans de ser proclamat unànimement candidat a revalidar l'alcaldia, ja havia manifestat ell mateix la voluntat de fer-ho, per “responsabilitat”. Segons va explicar ell mateix, “seria de covards” abandonar el vaixell en un moment de crisi econòmica com l'actual i que afecta tantes famílies de Blanes.

L'assemblea local que el va escollir divendres va tenir la presència del delegat del govern de la Generalitat a Girona i president de la federació de CiU a les comarques gironines, Eudald Casadesús; el president local i comarcal de la coalició nacionalista, Jaume Sagrera; el president local mi comarcal de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), Oriol Comas; i els exalcaldes Fèlix Bota i Ramon Ramos.

Per repetir com alcalde, Trias haurà de superar al seu rival més directe, l'exalcalde i també cap de llista pel PSC en les eleccions del 2003, Josep Marigó.

En els anteriors comicis va ser precisament la llista del PSC la que va obtenir un nombre més gran de vots. ERC, però, va impedir que tirés endavant la fórmula del tripartit a Blanes i va decantar la balança cap al convergent Trias que va formar govern amb el PP i el Partit Democràtic de Breda, impedint així que Marigó repetís mandat.

Josep Trias, havia estat tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Participació Ciutadana en la legislatura del 1999 al 2003, quan era alcalde Ramon Ramos.

Metge de professió, va néixer al mateix Blanes fa 60 anys, està casat i té dos fills. Provés d'una família de pescadors. Durant temps ha compaginat la seva tasca política amb l'exercici de la seva professió des de l'ambulatori de Blanes, l'hospital de Sant Jaume de la mateixa població, la seva consulta privada i com a gerent dels centres sociosanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en diverses etapes.

També havia estat regidor d'Esports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.