Política

política

Crespo argumenta que no va a Interior per l'estrès

Assegura que la decisió de renunciar al futur nomenament de secretari de Seguretat no és fruit de la irresponsabilitat

Felip Puig diu que ja té pensada una altra persona per al càrrec

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va explicar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio que la seva renúncia a la possibilitat de ser nomenat secretari de Seguretat no és una decisió “d'un cap de setmana”. Crespo afirma que les setmanes que han passat des que es va anunciar el seu nomenament li han permès reflexionar i ha arribat a la conclusió que no veu que el seu futur més immediat passi per aquest càrrec. “És un càrrec executiu de molt d'estrès”, va argumentar.

Un cas estrany

Admet que el cas del seu nomenament ha estat “estrany”. “D'entrada, el cor t'hi porta, però potser no és el més convenient”, va dir amb referència a la possibilitat de fer-se càrrec de la secretaria de Seguretat. També va negar que les seves decisions hagin estat fruit de la irresponsabilitat, en el sentit d'acceptar un càrrec un dia i dir que no el vol al cap d'unes setmanes.

Preguntat per la possibilitat que “algú” no el volgués al Departament d'Interior, l'alcalde de Lloret va contestar que ho ignorava: “No ho sé. El mateix president i Felip Puig em van trucar per oferir-me aquest càrrec”.

Buscar tres peus al gat

El conseller d'Interior, Felip Puig, també es va pronunciar ahir sobre el tema, i va assegurar que la renúncia de Xavier Crespo a ocupar la secretaria de Seguretat li ha sabut “molt de greu” i que fins a l'últim minut el va intentar convèncer perquè acceptés el càrrec, “ja que era la persona adequada”. El conseller no amaga la complicitat “política, institucional i personal” que el lliga amb Crespo i va demanar no buscar “tres peus al gat” al voltant de la renúncia, perquè el compromís de l'alcalde amb CiU és “total i absolut”. El cert és, però, que la incertesa al voltant del seu nomenament i la gestió del tema han donat lloc a moltes especulacions, no només a Lloret de Mar.

Felip Puig va afegir també que ja té pensada una altra persona perquè ocupi el càrrec, però no va revelar-ne el nom. Això sí, va deixar clar que el nou secretari de Seguretat tindrà perfil polític.

No deslegitima Puig

El portaveu del govern, Francesc Homs, va negar ahir que la decisió de Xavier Crespo deslegitimi la potestat del conseller d'Interior per proposar un altre nom. Va remarcar que el nomenament de l'alcalde de Lloret “mai va arribar a la taula del govern” i també que, de moment, estan satisfets amb la política de seguretat que Joan Delort està portant a terme.

No sé si algú no em volia. El mateix president i Felip Puig em van trucar per oferir-me el càrrec
Xavier Crespo
alcalde de lloret de mar
No veig que el meu futur immediat passi per aquest càrrec, és un càrrec executiu de molt d'estrès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.