El conseller no posa data a l'impost de successions

Andreu Mas-Colell va insistir ahir que el govern suprimirà l'impost de successions, però va evitar posar-hi una data, tot i la insistència dels partits de l'oposició. En àmbits parlamentaris circula des de fa dies que l'ajornament, almenys a la tardor, d'aquesta decisió pot ser un dels requisits del PSC per donar suport o abstenir-se pel que fa als pressupostos que el govern entrarà al Parlament a l'abril.

Els antics integrants del tripartit van defensar amb vehemència l'impost, amb l'argument que pot aportar 400 milions d'ingressos aquest any als quals la Generalitat no pot renunciar. En canvi el PP va reclamar en sentit contrari l'eradicació del polèmic tribut.

“Absoluta insensibilitat social”, va dir la socialista Rocío Martínez Sampere. “Tot això té un punt d'immoral, d'obscè”, va afegir l'ecosocialista Joan Herrera. “No s'hauria de suprimir”, va indicar el republicà Sergi de los Ríos.

Mas-Colell va recordar que l'economia catalana està globalitzada, al·ludint al fet que algunes empreses es deslocalitzen cap on hi ha menys pressió fiscal.