Política

Camacho parla amb Camps perquè TV3 es vegi al País Valencià

La diputada popular demana al president valencià que faciliti l'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Reconeix que el pacte depèn de la concessió d'un múltiplex per part del govern espanyol

La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha parlat amb el president valencià, Francisco Camps, perquè en un futur hi hagi un acord de reciprocitat i TV3 i Canal 9 es puguin veure indistintament a Catalunya i el País Valencià. Al mateix temps, Camacho ha mostrat a Camps el seu suport en la seva demanda perquè el País Valencià aconsegueixi un nou múltiplex que permeti fer viable aquesta reciprocitat.

Fonts populars han explicat que Sánchez-Camacho va trucar dimarts a Camps per treballar en un futur acord de reciprocitat que, en tot cas, hauria de passar perquè el Ministeri d'Indústria cedeixi un nou múltiplex al govern valencià, tal com tenen Catalunya i Balears, a partir del qual poder emetre TV3 en igualtat de condicions.

De tota manera, Sánchez-Camacho creu, segons les mateixes fonts, que el pacte de reciprocitat ha de delimitar algunes qüestions d'índole econòmica, com la publicitat que genera l'emissió de determinats esdeveniments, com els partits de futbol, els drets televisius dels quals es paguen en funció de l'audiència d'una determinada comunitat autònoma i no de més d'una.

Tots els partits han reclamat aquest dimecres al Parlament que TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya, a través d'una declaració unitària de rebuig al tancament dels repetidors de la televisió catalana a València que també ha estat recolzada pel PP català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.