Política

Política

Joana Ortega demana temps i diàleg a Ryanair

La vicepresidenta del govern afirma que seria una “irresponsabilitat” prometre subvencions sense tenir tancat el pressupost

Ahir es van presentar els nous directors territorials de Girona

Temps i més diàleg. Aquestes són dues de les peticions que fa el nou govern de la Generalitat a Ryanair. La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va manifestar ahir, durant l'acte de presentació dels nous directors territorials a Girona, que seria una “irresponsabilitat política” tancar l'acord amb la companyia aèria sense tenir el pressupost del 2011. “No diem que no a res”, va assegurar. La retallada de vols anunciada per Ryanair ha creat una gran inquietud en diversos sectors de les comarques gironines, especialment el turístic, que ja ha començat a notar els efectes, amb cancel·lacions de reserves. Sobre les negociacions, Ortega va assegurar que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, està establint “tot tipus de converses” per aconseguir arribar a un acord amb Ryanair.

El portaveu del PSC, Roberto Labandera, va respondre ahir mateix a Ortega dient que “l'autèntica irresponsabilitat és posar en perill 1.700 llocs de treball a Girona”. Pel que fa a l'aeroport, la UdG va anunciar ahir que també participarà en la taula estratègica per aconseguir-ne el traspàs.

Els buits que queden

La vicepresidenta del govern va assistir a la presentació dels nous directors dels serveis territorials a les comarques gironines, que es va fer a la seu de la Generalitat. Els va demanar que actuïn com una veritable “corretja de transmissió” del territori i els va demanar anar a l'una per prioritzar recursos per poder fer “més coses i més ben fetes”. El delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va destacar que la imatge d'ahir “transmet una foto d'equip més reduït” que en l'anterior govern del tripartit, que va arribar a tenir tretze directors territorials, un per a cadascuna de les conselleries. Tot i això, encara s'ha de definir si es tracta o no de la foto definitiva de grup. Amb els nomenaments fets fins ara hi ha tres departaments que no tenen directors territorials a Girona, que són Interior, Economia i Coneixement, i Justícia. La vicepresidenta del govern va explicar que encara no s'ha acabat la reestructuració, guiada, segons va destacar, pels principis “d'eficiència i austeritat”. La Generalitat s'ha fixat fins a la meitat del mes vinent per decidir si nomena o no els directors territorials que falten. “En cas que no hi hagi directors en algunes de les conselleries, les competències les assumirà el delegat del govern”, va dir. La Generalitat també ha de decidir si cobrirà altres càrrecs de l'època del tripartit, com ara els de delegats de les secretaries d'Esports i Joventut.

Ortega va aclarir que l'opció de nomenar o no més directors als territoris no serà unitària arreu de Catalunya, sinó que es concretarà en funció de les especificitats de cada demarcació. Els vuit directors territorials nomenats són Núria Gómez (l'única dona) a Governació i Relacions Institucionals; Albert Bayot, a Ensenyament; Joaquim Casanovas, a Salut; Josep Cortadellas, a Territori i Sostenibilitat; Antoni Baulida, a Cultura; Jordi Aurich, a Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Christian Serarols, a Empresa i Ocupació, i Ferran Roquer, a Benestar Social i Família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.