Política

la crònica

Per als socialistes ampostins històrics

Un centenar de persones, entre les quals Joaquim Nadal, portaveu del grup socialista al Parlament, van acudir al dinar d'homenatge a les candidatures del PSC presentades a Amposta d'ençà del restabliment de la democràcia. En el decurs de l'emotiu acte, convocat pel primer secretari del PSC de la ciutat, Antoni Espanya, es van lliurar obsequis als antics alcaldables i regidors, i es va projectar l'audiovisual 32 anys de llistes socialistes a Amposta, que aviat es farà públic a través de la xarxa, ja que, per imperatiu legal, els vídeos propagandístics no podran emetre's a la televisió. “Reconèixer la trajectòria i les aportacions de la gent que ha treballat pel bé del municipi i de tot Catalunya, és una manera de fer més humil la política, i posar-la al nivell dels sentiments i la vida quotidiana de les persones”, va dir Nadal. D'altra banda, l'alcaldable va assenyalar que “els socialistes han governat a Amposta només durant dues legislatures des de la vinguda de la democràcia”. Va explicar que “estar al partit té mèrit”, i que “calia homenatjar els que ho han fet”. “Espero que sortim de l'acte amb il·lusió pel projecte actual”, hi va afegir. En relació a la campanya per al 2011, va afirmar que cal “recuperar les posicions que l'equip es mereix”. També va considerar que els socialistes tenen molt recorregut: “En les últimes eleccions generals, per exemple, vam aconseguir el 50% dels vots, i ara esperem millorar els resultats de manera força ostensible”.

Durant l'àpat, marcat per un ambient alegre, semblant al que es podria viure en una celebració familiar o d'amics que es retroben, els assistents, la majoria dels quals militants històrics i antics participants de llistes electorals, recordaven episodis referents a la política municipal, a partir del 1979, un any decisiu en què la democràcia va arribar als municipis, afortunadament per quedar-s'hi. Com a aspecte distintiu de la manera de fer dels socialistes en la política local, Josep Maria Simó, l'únic alcalde socialista d'Amposta durant la legislatura del 1983, i exdiputat, va remarcar “el planejament a llarg termini”. Simó va destacar del seu mandat la planificació general d'Amposta, la compra del castell (utilitzat pel centre cultural i l'escola d'art), l'inici del pavelló de fires, el parc, el pavelló poliesportiu i les escoles de l'Agustí Barberà. Va mostrar confiança en el cap de llista actual, que va definir com a “jove preparat”. Josep Tomàs, regidor en la segona legislatura de la democràcia, es mostrava satisfet per la feina feta i reconeixia “que tornaria a repetir en política, si no fos per l'edat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.