Política

mataró

CiU posa condicions a l'acord per reivindicar El Corte Inglés

El govern i el PP consensuen una proposta per celebrar el sobreseïment del cas i reiterar la voluntat perquè el centre comercial vagi a Mataró

Baron dóna les gràcies, en un acte, pel suport rebut mentre estava imputat

Els grups municipals de Mataró tornen a mostrar-se dividits per El Corte Inglés. Mentre el govern i el PP han aconseguit consensuar una proposta per celebrar que el jutge hagi arxivat la querella que impedia l'arribada dels grans magatzems i apel·lar “a la responsabilitat de les organitzacions que han actuat com a acusació particular perquè retirin els recursos interposats”, CiU, de nou, se n'ha volgut mantenir al marge.

El líder dels nacionalistes, Joan Mora, va explicar ahir que ho fan perquè, a banda de ser una maniobra “electoralista”, no diu res sobre el procés urbanístic del centre comercial. Segons Mora, l'interès del govern municipal és fer veure que el projecte únicament estava encallat perquè hi havia la querella, quan no és del tot cert. “La comissió d'Urbanisme de la Generalitat va incorporar dues prescripcions que encara l'Ajuntament no ha resolt i que, ara per ara, impossibiliten l'arribada d'El Corte Inglés”, va afegir-hi. CiU ha trobat en aquests entrebancs de planejament que fan referència a l'ús comercial d'una de les plantes subterrànies del futur centre comercial i en l'aparcament que s'hi ha de construir, l'excusa perfecta per no donar suport a la proposta del govern de Mataró i presentar-ne una altra d'alternativa. Joan Mora anuncia que únicament canviarien el sentit del vot si els ponents de la proposta afegissin aquestes consideracions al text definitiu. Un cop de força desesperat de CiU que ahir ningú va voler contestar en espera del ple. Tot i això els retrets cap a la gestió municipal d'aquest afer no cessen i Mora va aprofitar per acusar el tripartit de no haver fet res per desencallar aquests dos serrells. “Si s'hagués fet, El Corte Inglés ja hauria signat la compra del solar de Can Fàbregas”, va apunta.

Heu demostrat que val la pena lluitar per aquesta ciutat contra la mediocritat i l'oportunisme polític
Joan Antoni Baron
alcalde de mataró (PSC)
Si haguessin fet la feina, avui El Corte Inglés hauria signat la compra del solar de Can Fàbregas
Joan Mora
cap del grup municipal de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.