Política

El PP rebutja a les Corts impulsar que els diputats usen el valencià

Els populars també han votat en contra d'una moció de Compromís per exigir el requisit lingüístic al personal administratiu

La proposta incloïa augmentar les línies d'ensenyament en valencià

El ple de les Corts ha rebutjat, amb el vot majoritari del PP i a favor dels tres grups de l'oposició, una moció de Compromís que proposava, entre d'altres mesures augmentar les línies d'ensenyament en valencià i impulsar-ne l'ús oral per part dels diputats. La iniciativa pretenia que tots els representants polítics utilitzaren el valencià a les rodes de premsa i actes públics, augmentar fins el 90% les emissions en valencià a la televisió pública, així com el foment d'activitats culturals. Els diputats populars han votat en contra en considerar que el govern valencià ha impulsat de manera “significativa” l'educació en la llengua en els darrers anys

La proposta de Compromís també plantejava dur endavant un programa de diagnòstic i avaluació del rendiment escolar, amb participació de tots els sectors de la comunitat educativa. També es proposava elaborar un mapa sobre aquest rendiment on s'identificaren les parts del currículum escolar que tenen major impacte sobre el baix nivell de rendiment.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha subratllat el greu problema de fracàs escolar que pateix el País Valencià, amb un 38,3%, xifra que la situa com la tercera autonomia en aquesta qüestió, sols per darrere de Ceuta i les Illes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.