Política

Tortosa

El PSC proposa un pla integral per al centre i els eixamples

Joan Sabaté avança que intentaran reimpulsar el comerç local amb actuacions urbanístiques, socials i culturals

El candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, va anunciar ahir la que serà la proposta central del seu programa a les eleccions municipals. Sabaté va avançar que, si el PSC recupera l'alcaldia, impulsarà un pla integral del centre urbà i dels eixamples noucentistes, en la línia del que ha suposat l'actual Pincat per a la rehabilitació del nucli antic. Així, Sabaté va explicar que la setmana passada el PSC es va reunir amb l'agrupació Comerç Zona Centre de Tortosa, amb l'objectiu de presentar-los la proposta, que hauria de desenvolupar-se al llarg de dos mandats. “Ens cal lligar la recuperació econòmica amb la del centre urbà, que té un risc d'afectacions socials que poden empitjorar el seu atractiu comercial”, va dir Sabaté.

En aquest sentit, l'alcaldable socialista sosté que caldrien actuacions urbanístiques, socials i culturals, i que haurien de centrar-se en el sector comprès entre el pont de l'Estat i el parc municipal Teodor González, “més enllà de la transformació urbanística dels terrenys de Renfe”. “Necessitem revitalitzar el comerç i l'aspecte residencial, perquè Tortosa siga el motor de les Terres de l'Ebre”, va afegir-hi. Finalment, Sabaté va remarcar que el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) “s'ha inhibit” en promoció econòmica per sortir més ràpidament de la crisi.

Himne oficial, punts de llibre i art de campanya

G.M.

El PSC de Tortosa ja té l'himne oficial de la campanyaper a les eleccions municipals del 22 de maig. Es tracta de la cançó Tortosa, composta pel músic David Espinós, que des d'ahir ja és la banda sonora de la campanya de Joan Sabaté. Segons el candidat, la cançó sintetitza “amb molta força i claredat” l'esperit de la campanya, ja que reflecteix l'orgull de la identitat tortosina, el passat comú que es comparteix i l'esperança en el futur. A més, el PSC també va anunciar que han preparat un miler de còpies de l'obra Fragment de l'oblit, cedida per l'artista Mikel Borràs, que l'equip de campanya de Sabaté posarà a la venda a un preu de 10 euros. També es repartirà una col·lecció de punts de lectura amb imatges panoràmiques de Tortosa i els pobles del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cançó de campanya del PSC de Tortosa, obra de David Espinós.

Publicat a