Política

mataró

El govern local nomena un càrrec de confiança a punt d'exhaurir el mandat

Mireia Ràfols, que havia estat directora de l'IMPEM, torna a l'Ajuntament per liderar el projecte Mataró Marítim i potenciar l'eix Mataró-Granollers

El govern municipal de Mataró ha nomenat, per decret i a punt d'exhaurir el mandat, un nou càrrec de confiança. Es tracta de Mireia Ràfols, que havia estat directora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) fins a l'any 2006, quan va ser nomenada directora de la Xarxa Ocupacional del Servei d'Ocupació de Catalunya, un organisme depenent de la Generalitat. Ràfols, que és funcionària de l'Ajuntament, havia demanat el reingrés a la plantilla municipal després que el nou executiu català l'hagués destituït de les funcions. Segons expliquen fonts del consistori mataroní, era obligatori oferir-li un lloc de feina i una retribució similar a la que tenia quan va marxar.

Com que feia uns mesos que havia quedat vacant una de les sis places de cap d'àrea –el d'Innovació i Promoció de la Ciutat–, el govern local ha decidit que sigui Ràfols qui la cobreixi. Per tant, les mateixes fonts insisteixen a dir que no es tracta de cap càrrec de confiança de nova creació. “Hem cregut oportú encarregar-li dos projectes estratègics de la ciutat que depenen d'alcaldia, que són d'una banda l'impuls del Mataró Marítim i, de l'altra, el potenciament de l'eix Mataró-Granollers”, va explicar l'alcalde, Joan Antoni Baron, durant el darrer ple. Pel que fa a la retribució econòmica, Ràfols cobrarà 63.251 euros bruts anuals, un sou, d'altra banda, molt per sota del que tenen els altres cinc caps d'àrea, que van dels 74.096 als 80.007 euros bruts anuals.

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, Mireia Ràfols, que havia estat mà dreta de la regidora socialista Pilar Gonzàlez-Agápito, va entrar com a treballadora municipal el 1989 i va dirigir l'IMPEM des que es va crear, l'any 1994, fins al maig del 2003, quan el pacte de govern va traslladar les competències d'aquest organisme als socis d'ERC. L'any 2005 va tornar-hi després de la polèmica dimissió de Jaume Llansó.

LA FRASE

Hem cregut oportú encarregar-li dos projectes: el Mataró Marítim i l'eix Mataró-Granollers
Joan Antoni Baron
alcalde de mataró

LA XIFRA

6
càrrecs de confiança torna a tenir l'Ajuntament de Mataró, sense comptar els dels organismes autònoms.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.