Política

badalona

ERC, Reagrupament i Accent formalitzen l'acord

Les tres formacions, més les joventuts d'Esquerra, signen el pacte electoral per presentar-se junts a les eleccions municipals

El primer candidat de Rcat serà el número 4 de la llista

Esquerra Republicana de Catalunya, Accent-Independents per Badalona, Reagrupament Independentista i les JERC van signar ahir l'acord per presentar-se conjuntament a les properes eleccions municipals a Badalona, tal com va avançar la setmana passada aquest diari.

“Ens hem ajuntat amb la voluntat de sumar i créixer”, va ser l'explicació de Laura Soler, la candidata de Reagrupament. El pacte neix ara, però té la voluntat d'ampliar l'acord amb vista a les eleccions del 2015: “El país i la ciutat ens ho demana”, va assegurar Oriol Lladó, el candidat d'Accent. Lladó va confirmar que han parlat amb la CUP, Solidaritat i Iniciativa, però que no s'havia aconseguit cap pacte.

Miquel Estruch, president d'ERC a Badalona, va confessar que arribar a l'acord signat ahir amb Rcat, Accent i les JERC “no havia estat senzill”, però que quan van començar a parlar de les concrecions i de propostes havia estat més senzill. A més, “hauria resultat estrany que no haguéssim estat capaços de posar-nos d'acord quan són tantes les coincidències i tan poques les divergències”.

Les joventuts d'ERC també han signat l'acord amb un compromís de millorar les polítiques de joventut i fer-les més transversals.

LA FRASE

Les prioritats són lacohesió social, lapromoció local ilaregeneració democràtica
Miquel Estruch
candidat d'erc-accent-rcat

LA DATA

2015
L'acord entre ERC-Accent-Rcat i JERC
es fixa com a horitzó les eleccions del 2015.

Agnès Rotger, número 5

La llista electoral estarà encapçalada per Miquel Estruch, d'Esquerra. La primera candidata de Reagrupament és Laura Soler, que estarà en el número 4. Accent té el número 2, que serà per Oriol Lladó, i el 5, lloc que ocuparà l'escriptora Agnès Rotger, que va guanyar l'any passat el premi Prudenci Bertrana amb la novel·la El secret del meu turbant. El número 3 serà una persona d'Esquerra, però ahir no se'n va voler fer públic el nom. Estruch no va confirmar ni desmentir si serà per a Mateu Chalmeta, actual únic regidor d'ERC a l'Ajuntament. El primer candidat de les JERC serà Oriol Rius, en el número 7. La posició 6 serà també per a Esquerra i el nom tampoc està decidit. ERC ho decidirà en assemblea dilluns vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.