Política

“Reeditaríem el tripartit”

pactes El nou candidat ecosocialista es mostra obert a repetir l'aliança amb el PSC i ERC per governar si els resultats són favorables Porta a porta Bartrolí apostaria pel PAP sempre que hi hagués consens social

Jordi Bartrolí va néixer a Vilassar de Mar fa 35 anys. Aquest tècnic municipal de Medi Ambient va voler fer-se la fotografia al passeig de les palmeres per denunciar el que considera una “implantació desmesurada” del nombre de fanals que recentment hi ha instal·lat el govern amb majoria absoluta de CiU.

El nou candidat d'ICV-EUiA de Vilassar de Mar és tècnic de Medi Ambient i en aquestes eleccions afronta el seu primer repte polític.

Vostè és una cara nova en aquestes eleccions. Quin repte li suposa?

Suposa intentar transmetre les teves idees a la gent. Afronto el repte amb il·lusió i a la vegada amb responsabilitat perquè, poc o molt, a la gent que et vota li despertes unes certes expectatives.

A quins resultats aspira ICV-EUiA a Vilassar de Mar?

Mirar de millorar els resultats de les eleccions del 2007. Pel que fa al nombre de regidors, aspirem a mantenir el que tenim i potser aconseguir-ne un altre.

Quina valoració fa de la feina feta pel seu antecessor, Roger Solé?

Penso que a mesura que ha avançat el mandat s'ha anat guanyant pel que fa a situar-nos en el paper d'oposició i fer coses més constructives. Hem aconseguit portar el tema dels horts urbans i s'ha impulsat el pla d'acció per a l'energia sostenible (PAES).

Quines són les seves principals propostes electorals?

Ens agradaria impulsar un projecte educatiu de poble, a imatge del de Mataró o Granollers. D'altra banda, el poble és molt a prop dels 10.000 habitants i s'han de desenvolupar uns serveis socials propis per a Vilassar de Mar. A més, hi ha tot el tema de la recollida de la brossa, que l'equip de govern va utilitzar al seu moment com a arma electoral, criticant el sistema quan el que s'havia de criticar era com s'havia gestionat. S'ha de continuar treballant en la recollida selectiva.

Significaria tornar al porta a porta (PAP)?

Sí que hi apostaríem, però pensem que hi ha d'haver un consens social perquè el consens polític no ha existit. Nosaltres vam proposar un referèndum perquè la població digui quin sistema de recollida de la brossa vol.

Com valora la tasca del govern actual de CiU?

Crec que ha estat un govern més àgil que l'anterior però no compartim les seves prioritats polítiques. Hi ha tota una gestió urbanística que no s'ha fet correctament, com per exemple el pàrquing de la plaça de Vicenç Casanovas.

Quines serien les seves preferències a l'hora de pactar?

Pel que fa als partits que ara són a l'Ajuntament, amb qui tenim més afinitat és amb el PSC i ERC. Si els resultats fossin favorables, per nosaltres reeditaríem el tripartit.

Com tractaran el tema de la ronda del Maresme?

L'afectació en el cas de Vilassar de Mar és greu. És un dels temes en què no ens podrem posar d'acord amb el PSC però sí amb ERC; a més, també estem parlant amb la CUP. És un tema que ha de ser supramunicipal i aquí hi falta gent. Ara mateix des d'ICV-EUiA estem expectants amb aquest tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.