Política

MONTSE GUAL

CANDIDATA D'ERC A VILASSAR DE MAR

“S'ha de créixer en qualitat”

La nova candidata republicana es marca com a objectius conservar els dos regidors a l'Ajuntament i “treballar” per aconseguir-ne un altre

Rebutja créixer en quantitat i denuncia que falten polítiques culturals i de joventut

La nova candidata d'ERC a l'Ajuntament de Vilassar de Mar va néixer al municipi fa 30 anys. És advocada de professió. Va triar fer-se la foto amb les barques perquè li recordava “l'olor del mar i la tranquil·litat de saber que s'arriba a casa, sobretot després de venir de ciutats com Barcelona”, va confessar la jove política vilassarenca.

Montse Gual és la nova cap de llista d'ERC a Vilassar de Mar. En aquest mandat ha estat regidora a l'oposició al costat de Damià del Clot, que ara relleva.

Relleva Damià del Clot com a cap de llista. Com valora la seva tasca?

Molt positivament. Ha treballat moltíssim i s'hi ha esforçat. El que passa és que estar a l'oposició crema i més amb majoria absoluta.

Tot i ser nova com a cap de llista vostè ve de ser regidora en aquest mandat. Creu que li servirà l'experiència?

Sí. Per conèixer l'ambient en què et mous i també per conèixer uns procediments administratius que sovint no se saben. Però sobretot aprens amb el contacte humà amb els altres regidors.

Quines perspectives electorals poden aconseguir en aquestes eleccions?

Conservar els dos regidors, però sempre es treballarà per aconseguir el tercer.

Quins seran els principals eixos de la campanya del seu partit?

Estem acabant de treballar sobre el programa. Però proposarem la creació de nous espais o la reestructuració dels que hi ha en llocs del poble en què falten espais, com ara el veral d'Ocata, o el barri del Barato; en els dos llocs falten serveis, i hi ha altres punts als quals no arriba molta gent.

Serveis com per exemple...

Una atenció més propera al ciutadà. La mitjana d'edat en llocs com ara el Barato és elevada i a la gent li costa baixar fins al poble.

Amb quins pactes postelectorals se sentiria còmoda?

Ens sentirem còmodes amb aquell que comparteixi l'ideari de poble que té ERC. És a dir, prou creixement urbanístic; s'ha de créixer en qualitat i no en quantitat. Amb qui comparteixi això, juntament – i a tall d'exemple– amb la creació d'un patrimoni cultural i arquitectònic de Vilassar de Mar i el desenvolupament d'una política de museus o de subvencions a les associacions, ERC s'hi sentirà còmoda.

Com valora el darrer mandat amb majoria absoluta de CiU?

Són efectius treballant perquè no han d'arribar a un consens amb les altres organitzacions polítiques. Els plans de Zapatero els han deixat fer obres visibles per a la població, però no s'ha d'oblidar que vénen finançats per l'Estat.

Què li falta a Vilassar de Mar?

A banda d'una patrimoni cultural, hi falten polítiques de joventut. A més també hi falta saber escoltar, sobretot escoltar les persones que has de representar.

Temes com ara la ronda Maresme seran cabdals per al municipi. Com hi actuarà ERC?

En contra; no pot ser d'una altra manera. Defensarem les tesis del partit a la comarca que aquesta obra no és necessària tal com està plantejada. Hi ha solucions com aixecar el peatge de l'autopista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a