Política

mataró

ERC s'ajunta amb RCat i una plataforma ciutadana

Francesc Teixidó i Sergi Penedès encapçalaran la coalició que es presenta per sumar el vot independentista i que està oberta a noves adhesions, com ara Solidaritat o fins i tot la CUP

ERC es vol assegurar uns bons resultats en les properes eleccions i per això ha decidit aliances per sumar el vot independentista. “Era un repte i un clam de la nostra gent poder arribar a acords”, reconeixia ahir el regidor d'ERC, Sergi Penedès. Ahir es va presentar la nova coalició que formaran ERC, Reagrupament i la plataforma ciutadana Junts Decidim, que reuneix persones que es van mobilitzar per la consulta per la independència que es va fer a la ciutat. Un dels seus representants, Xevi Castellví, va dir que “la societat civil vol influir per fer un gir i que es facin les coses d'una altra manera”. Per ara el que és clar és que la llista l'encapçalarà Francesc Teixidó, i Sergi Penedès anirà de número 2. Segons va manifestar el cap de llista, confien obtenir uns “excel·lents resultats amb la unió de tots”. En el mateix sentit es va pronunciar Pere Soler des de Reagrupament. Queda oberta la incorporació de noves formacions, com ara Solidaritat, on hi ha hagut converses a títol personal, però la coalició encara no té una estructura interna i s'hi podria adherir més endavant. Teixidó va apuntar que estan oberts a parlar amb la CUP per mirar també d'arribar a acords.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.