Política

Estrasburg condemna Espanya per violar la llibertat d'expressió d'Otegi en condemnar-lo per injuriar el rei

L'Estat espanyol haurà de pagar al líder de Batasuna 20.000 euros per danys morals i els 3000 euros de les costes del procediment

Otegi va ser condemnat a un any de presó per un delicte d'injúries al rei per anomenar-lo “responsable dels torturadors”

El Tribunal Europeu de drets humans d'Estrasburg ha condemnat Espanya per vulnerar el dret a la llibertat d'expressió de l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, quan va ser condemnat a un any de presó per un delicte d'injúries al rei per anomenar-lo “responsable dels torturadors”.

En concret, la sentència feta publica aquest dimarts pel Tribunal Europeu de drets humans condemna Espanya a pagar a Otegi 20.000 euros per danys morals i els 3000 euros que costen les costes del procediment.

Aquesta condemna contra Otegi ha estat dictada pel Tribunal Suprem i després avalada pel Tribunal Constitucional que ha rebutjat el recurs d'empara presentat per la seva defensa. Segons el Constitucional les afirmacions del líder de l'organització il·legalitzada superaven de manera “patent” pel seu notori “caràcter infame” el nivell del que és lícit. Estrasburg entén, malgrat això que s'ha vulnerat el dret d'Otegi a expressar-se lliurement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.