Política

LES BORGES BLANQUES

Macià encapçalarà una llista independent

Núria Satorra anirà segona en una candidatura que es negocia amb la FIC

El borgenc Francesc Macià tornarà a presentar-se a les eleccions municipals del proper 22 de maig, segons ha confirmat a aquest diari. Macià fa 26 anys que és regidor municipal i darrerament havia estat el líder comarcal de Reagrupament, partit amb el que ara descarta tornar-se a presentar: “No volem donar els vots a Esquerra Republicana”, ha dit al respecte i tenint en compte que, a nivell nacional, hi ha un acord electoral entre les dues formacions independentistes.

Macià ha explicat que ja tenen confeccionada la llista. Sobre la possibilitat d'anar com a número 2 d'una candidatura liderada per Núria Satorra, Macià assegura: “Tenia el meu oferiment, però ella no es veu prou madura, li falta experiència. Hem acordat que anirà en el segon lloc”. El tercer lloc de la llista serà per Ramon Vallverdú. “Ara negociem amb la Federació d'Independents de Catalunya per presentar-nos amb les seves sigles”. El partit s'anomena “Independents per les Borges Blanques” i ja se n'ha iniciat la tramitació al registre de partits, segons ha dit.

Macià ha format part de dos equips de govern en el passat. Primer amb ERC, amb qui va trencar abans d'acabar la legislatura, i en l'anterior mandat i amb CiU. En funció de com vagin els resultats i si revalida l'escó, el seu vot pot resultar clau en l'escenari de pactes postelectorals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.