Política

Infraestructures

La Diputació vol reunir-se amb Blanco per reprendre les obres de l'N-II

Enric Vilert, que ha fet una carta demanant una trobada urgent amb el ministre José Blanco, recorda que el problema ja és de seguretat viària

La Diputació de Girona va celebrar ahir al migdia un dels darrers plens abans de final del mandat. Va ser una sessió de vint minuts amb poc debat i pocs acords. El més destacable va ser l'anunci de la carta del president de la Diputació, Enric Vilert, al ministre de Foment, José Blanco, per tractar de les obres aturades a la N-II. De fet, aquesta sol·licitud de reunió ja és un mandat del ple del mes de febrer. “En la carta, demano al ministre que no s'aturin les obres, bàsicament del tram sud. També li demano hora per anar-lo a veure representants de tots els grups”, va comentar el president als periodistes al final del ple d'ahir. Vilert va explicar que la carta reflecteix també el malestar per la falta de notícies sobre la represa i el final d'aquestes obres. Enric Vilert va fer notar que, a banda de l'obra per a les comarques gironines, hi ha un altre factor que fa encara més peremptori la realització de les obres: la seguretat viària, especialment de nit i en dies de pluja i boira.

En resposta a una pregunta de la premsa, el president va dir que confia que la reunió serà immediata: “Espero que ens doni hora en una de les moltes visites que fa a Catalunya, tant si ens vol veure a Barcelona com si vol venir aquí, que serà ben rebut.”

D'altra banda, el ple va aprovar ahir la liquidació del pressupost del 2010 amb un romanent de 12.106.202 euros, tot i que encara faltarà saber quina quantitat d'aquests diners serà de lliure disposició. De moment, segur que disposaran d'uns 3 milions.

Empuriabrava i s'Abanell

El diputat de CiU i regidor a Castelló d'Empúries Xavier Sanllehí va proposar ahir aprovar una moció per demanar a l'Estat que Empuriabrava, de Castelló, i s'Abanell, de Blanes, rebin el mateix tracte que Santa Margarida, de Roses, d'on se n'ha exclòs una part de l'aplicació de llei de costes. El president de la Diputació va anunciar una reunió dels tres grups per consensuar un text amb vista al ple del mes d'abril. Sanllehí va recordar que la marina d'Empuriabrava té un pla especial aprovat el 1967, anterior a la llei de costes, que data del 1988. Per això, Sanllehí va llançar dures crítiques contra aquesta decisió del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí: “L'Estat farà apropiacions indegudes de propietats privades legalment escripturades. Això dóna un gran descrèdit en l'àmbit turístic. Es crea l'opinió que a l'Estat espanyol no es respecta la propietat privada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.