Política

Laporta no descarta ara fer el salt al Congrés dels Diputats

“Volem representar l'esperit de la manifestació del 10 de juliol”, assegura Portabella sobre la coalició entre ERC i Democràcia Catalana

Afirmen que volen “recollir” el vot independentista i que la paraula “units” apareixerà en el nom de la coalició, encara per definir

L'endemà de la presentació oficial de l'acord entre Democràcia Catalana, de Joan Laporta, i ERC de Barcelona, amb Jordi Portabella al capdavant, els dos líders polítics han assegurat que la coalició vol “representar l'esperit de la manifestació del 10 de juliol” de l'any passat contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Durant una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Laporta ha sorprès tothom quan no ha descartat fer el salt al Congrés dels Diputats després d'entrar al Parlament i d'entrar com a número dos de Portabella: “Si suma i construeix, ja ens ho plantejarem en el seu moment”.

Segons ha explicat Portabella, la multitudinària manifestació de Barcelona “després no es va traduir a l'hora de votar”. Pel líder d'ERC a Barcelona el vot independentista es dilueix en diferents partits en els comicis i, precisament, l'objectiu de la coalició entre ERC, Democràcia Catalana i Reagrupament a Barcelona vol “recollir” el vot independentista que està “dispers” en d'altres partits que no són explícitament independentistes. Portabella ha insistit que “respectaran” la votació de la gent i que, per tant, es donarà suport a la llista més votada a Barcelona.

Laporta i Portabella han assegurat que la coalició a Barcelona l'han fet per intentar “guanyar” i han assegurat que el nom “paraigua” que englobarà les sigles de la coalició es decidirà en els pròxims dies però que probablement “surti la paraula units”.

I és que, segons ha reiterat Laporta, la seva sortida de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha estat motivada per la intenció d'aquest partit presidit per Uriel Bertran d'anar en solitari a Barcelona. “No comparteixo la decisió de SI d'anar en solitari perquè per mi és dividir”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.