Política

ALBERT MIRALLES

CAP DE LLISTA D'ICV-EUIA A SILS

“Tenen por de polititzar el poble”

Volem un ajuntament solidari amb les persones i i l'actual ha tingut poca sensibilitat

Cal evitar la polarització entre la gent del poble i la de les urbanitzacions com Vallcanera i les Comes

Després de quatre anys a l'oposició, amb dos regidors, Albert Miralles considera que el seu grup ja te prou experiència per poder decidir, un fet que ja es va intentar en aquest mandat però que no va funcionar.

Ni tripartit ni moció de censura. Fan por els comunistes?

Després de les eleccions vam proposar fer un tripartit amb AMS i l'IDS-PM, que havia guanyat les eleccions. Aquests hi van estar d'acord però la gent d'AMS, no, i van exigir a Martí Noguer que triés un dels dos grups per formar govern. Al final, IDS-PM va decidir governar en minoria i no li ha anat pas malament.

Tot i l'intent de moció.

La moció de censura la va promoure AMS, però CiU no ho va veure clar.

En aquests anys heu estat força crítics amb la manera de fer de l'alcalde i el seu grup. Què destaqueu d'aquestes males pràctiques?

Han tingut molt poca sensibilitat social. Vam proposar la creació d'un fons anticrisi, però no va prosperar. La manca de transparència i d'informació ha estat un dels altres aspectes negatius. Ens hem hagut de barallar durant dos anys per aconseguir que es publiquessin les actes dels plens. D'algunes coses importants com el fet que Medi Ambient hagués tombat el pla general ens en vam assabentar per casualitat. Tampoc s'ha fet res per solucionar el desequilibri que hi ha, pel que fa a serveis, entre el nucli històric del poble i les urbanitzacions de Vallcanera i les Comes. Després de 28 anys amb majoria de CiU, sembla que IDS-PM, propera al PSC, ha adoptat la mateixa manera de fer. Tenen molta por que el poble es polititzi.

Han criticat sovint l'alcalde, Martí Nogué, per la gestió del POUM. En què es basen?

L'Ajuntament ha dedicat més temps i més recursos al POUM que a qualsevol altre tema. Creiem que l'alcalde i la seva família tenen interessos urbanístics al municipi i, per tant, no pot actuar amb independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.