Rússia rectifica i retira la recomanació de no viatjar a l'Estat espanyol per la grip A

La viceministra russa de Salut, Veronika Skvortsova, va confirmar ahir que el seu país no recomanarà als seus ciutadans que evitin visitar l'Estat espanyol a causa de la grip AH1N1. «Ho confirmem, no direm als nostres ciutadans que no viatgin a Espanya», va assegurar la viceministra de Salut russa.

Declaracions que rectifiquen les realitzades el cap de setmana passat pel cap del servei epidemiològic de Rússia, Guennadi Onistxenko, que va recomanar als ciutadans russos abstenir-se de viatjar a l'Estat espanyol, a causa, va dir, de la grip AH1N1. Davant d'això, la ministra espanyola de Sanitat, Trinidad Jiménez, va sol·licitar una entrevista a Skvortsova per demanar-li que retirés la «recomanació».

Hores abans que es produís la rectificació de la viceministra russa, la directora general de l'OMS, Margaret Chan, que ahir es va reunir amb la ministra de Sanitat espanyola, va expressar tot el seu suport al govern espanyol i el seu rebuig a la recomanació russa de no visitar l'Estat espanyol.

Segons les últimes dades disponibles de l'OMS, a l'Estat espanyol hi ha 103 casos confirmats de contagis per la grip AH1N1, el nombre més alt de la UE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.