Política

barcelona

Hereu ven la renovació de la llista com “el veritable canvi”

El PSC incorpora l'economista Joan Trullén per fer front a la crisi i reforça l'àmbit cultural amb Jordi Martí i Rosa Regàs

Cauen de la llista Mumbrú i Nicolau, que s'afegeixen als adéus sabuts de García-Bragado i Narváez

En els quinze primers llocs de la llista dels socialistes per mirar de revalidar l'alcaldia a Barcelona hi ha cinc cares noves. L'alcalde i candidat del PSC, Jordi Hereu, ha triat “personalment” els noms nous per fer d'aquesta renovació un impuls per capgirar les enquestes desfavorables. “La llista del veritable canvi és aquesta”, va dir Hereu –en atac directe a Xavier Trias (CiU)– en la presentació de la llista, que va fer ahir al migdia, i que al vespre va ratificar el consell de federació del PSC.

Els reforços dels socialistes basculen en els àmbits econòmic i cultural, i sembla que van a la caça del vot de classe mitjana: el número 2, que fa quatre anys va ocupar Carles Martí (caigut del govern i de la llista pel fiasco de la Diagonal) ara l'ocupa l'economista Joan Trullén, exsecretari d'Indústria de l'Estat, presentat com una figura anticrisi. Als llocs 5 i 7, dos notables del món de la cultura: l'escriptora Rosa Regàs, que als 77 anys “fa un pas valent”, i Jordi Martí, director de l'ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) els últims cinc anys i també del 1999 al 2003, que s'estrena en una llista del PSC.

Els que s'han convertit en dos pesos pesants del govern d'Hereu aquest mandat –Carnes i Escarp– ocupen llocs capdavanters, seguits, de regidors de districte: Sara Jaurrieta (Sarrià-Sant Gervasi), Carmen Andrés (Nou Barris), Imma Moraleda (Sants), Guillem Espriu (Gràcia) i Montse Sànchez (les Corts). Sànchez ocupa el lloc 14, que és el nombre de regidors que ha tingut el PSC en aquest mandat. El jove David Escudé substitueix Francesc Narváez com a home fort de Sant Martí. Entremig se situa Gabriel Colomé (col·laborador de Montserrat Tura, professor de Ciències Polítiques i exdirector del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat). “No hem preguntat a ningú què va fer a les primàries”, va precisar Hereu.

“La renovació comporta sacrificis i generositat”. Així, “agraïa” l'actitud de les baixes. A les ja sabudes de García-Bragado, Narváez i Ballarín, ahir es van conèixer les de Gemma Mumbrú (regidora de Sant Andreu i la 3 fa quatre anys) i Ramon Nicolau (regidor de l'Eixample). Aquesta llista, va admetre Hereu, és “més personal i seva” que fa quatre anys. “En aquesta ocasió hem de marcar més la intenció i la voluntat” davant la situació que va titllar de “lluita a contracorrent”.

LA FRASE

No és una llista a la defensiva, és una llista de persones motivades per guanyar Barcelona
Jordi Hereu
alcalde i candidat del psc a barcelona

Insolvència

Hereu va atacar Trias per “sembrar dubtes” sobre la solvència de l'Ajuntament. “S'equivoca intentant guanyar posant en qüestió aquest tema”, va dir. A més, el candidat socialista va avançar una proposta, que detallarà més endavant, per recuperar “el factor de l'urbanisme” a la ciutat: la idea seria dotar l'arquitecte en cap d'un equip d'assessors en arquitectura i urbanisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.