Política

Amposta

S'escalfa la precampanya

Una conferència de l'alcalde molesta els grups de l'oposició i li retrauen que no valore l'esforç inversor dels governs català i estatal

Diferents personalitats d'Amposta subscriuen un manifest de suport a ERC

La precampanya política es comença a escalfar a Amposta. Fa just una setmana que l'alcalde i candidat de CiU a l'alcaldia, Manel Ferré, va pronunciar una conferència per explicar les seues propostes de futur al nou auditori. Durant la intervenció, que van seguir unes 400 persones, Ferré va assegurar que la implantació dels estudis universitaris de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) a l'Ebre i el Camp de Tarragona no està aturada “ni s'aturarà”. En aquest punt l'alcalde va carregar contra ERC, que ha denunciat que aquest projecte impulsat pel tripartit està parat. Així Ferré va aprofitar per tirar per la cara als republicans ampostins que si fos per ERC l'Ajuntament d'Amposta ni s'hagués assabentat que podia aspirar a acollir aquests estudis tot i que un exregidor d'ERC d'Amposta, amb referència a Jesús Auré, ocupava en aquell moment un alt càrrec dins la secretaria general de l'Esport. Des d'ERC van lamentar les declaracions de l'alcalde i li van retraure que no valorés l'esforç inversor de la Generalitat els últims anys. “El creixement d'Amposta ha estat gràcies a la suma d'aportacions d'institucions diverses amb colors polítics diferents”, va dir. En la mateixa línia es va situar el portaveu socialista i candidat a l'alcaldia, Toni Espanya, per qui és trist comprovar com Ferré s'atribueix els mèrits d'equipaments construïts a la ciutat els darrers quatre anys pel govern de la Generalitat i de l'Estat, com el Centre d'Arts Visuals, l'Arxiu o el nou Auditori. “No explica que sense l'aportació extraordinària de prop de 50 milions, per part dels governs de Madrid i Catalunya, aquests equipaments no s'haurien pogut construir”, va assenyalar tot criticant l'estratègia de CiU de fomentar la por del canvi afirmant que una alternativa de progrés seria nefasta per a la ciutat.

Festa del PSC de Tortosa amb baldanes i música

G.M.

El PSC de Tortosa fa aquest dissabte, a partir de les 19.00 hores, una festa de precampanya a la plaça de Barcelona, al costat del mercat. Els socialistes presentaran Joan Sabaté com a candidat i convidaran tots els ciutadans a una baldanada popular. A més, hi haurà un concert del grup tortosí Los Maleantes.

Més renovació a la candidatura del PSC de Flix

O.M.

No només canvia l'alcaldable (Mur en el lloc de Bosch) sinó que els socialistes també inclouen entre els cinc primers llocs tres cares noves més: Delfí Castellví, Noèlia Colomines i Josep Pérez. Dels edils actuals, desapareix Ferran Albiac, i Joan Josep Mauri passa a ocupar el número 6 (el PSC té cinc regidors).

Suport a l'alternança després de 21 anys de majoria absoluta de CiU

R.R.

Diverses personalitats vinculades al teixit esportiu i social d'Amposta van protagonitzar ahir un acte públic a l'hotel Montsià de suport a la candidatura d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC) liderada per Adam Tomàs i a favor de l'alternança política a l'Ajuntament d'Amposta després de 21 anys de majoria absoluta de CiU. L'acte va consistir en la lectura d'un manifest a càrrec de Toni Costes, catedràtic d'INEFC i autor de diversos llibres i estudis sobre el joc tradicional. “No és un acte en contra de ningú sinó a favor de l'alternança”, va afirmar el candidat republicà. En el document es defensa una entrada d'“aire fresc” que permeti l'impuls de nous projectes i es retrau que fa dues dècades que les decisions d'Amposta les pren un únic partit. “Volem expressar la voluntat d'un canvi que ens situï en un context més plural”, diu textualment la declaració, subscrita per Toni Costes, Ismael Piñas (sanitat), Dani Forcadell (pagès), Cebrià Forcada, expresident del club de rem, Pere Picot, president del Club de Bàsquet Amposta, Emigdi Subirats (escriptor) i Judit Mellinas i Mireia Salvador, representants del sector jove. Ara es difondrà per les xarxes socials amb l'objectiu de generar debat i noves adhesions.

Ebrencs Independents vol consolidar-se a Roquetes i ser la sorpresa a Tortosa

G.M.

Ebrencs Independents (EBIN), el partit que presideix el regidor roquetenc Javier Alegret, provarà sort a Tortosa. El cap de llista serà Rafael López, tot i que la cara més coneguda de la candidatura és Dora Casadó, activista en defensa dels animals, i que serà la número 2. El tercer lloc de la candidatura l'ocuparà Trini Lleixà. López proposa retallar el sou dels polítics, i que l'alcalde cobre un màxim de 2.000 euros, amb l'objectiu de crear un fons social. Alegret, que anirà acompanyat per Francisca Mulet i Ismael Valls, va anunciar que EBIN busca consolidar-se a Roquetes, i “ser la sorpresa” a Tortosa. EBIN també es presentarà a Deltebre, amb la Unió pel Poble de la Cava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.