Política

CÈSAR MARTÍ

Promotor de la manifestació contra la corrupció

“Sobren raons per afirmar que Camps és un lladre”

Convoquen una nova marxa aquesta vesprada a València

El PP acudeix al jutjat perquè assegura que els promotors injurien Camps, a qui se li diu explícitament “lladre”

Han convocat una manifestació des de la independència, amb els mateixos paràmetres que la d'octubre de 2009, que va registrar una assistència multitudinària. Com estan les previsions en aquesta ocasió?

El platejament és igual. Som les mateixes quatre persones que van convocar per Internet l'anterior. Les raons són idèntiques o potser n'hi ha més després de les darreres barbaritats: tancament de TV3, contractes amb Santiago Calatrava... Ja hem aconseguit 5.000 adhesions per Internet, però això no és significatiu. En 2009 n'aconseguírem 1.000, però després hi acudiren més de 30.000 persones.

En la seua convocatòria utilitzen termes prou durs: “lladre”, “totalitarisme”...

Potser lladre siga una paraula forta, però hem de fixar-nos en el fet que Camps és el principal responsable de gestionar els diners públics. Eixos diners no està fent-los servir per al bé comú de tots, sinó per al d'un pocs. A més, a hores d'ara ja no cal que es resolga judicialment el seu cas. Sabem què ha passat amb els vestits o amb la visita del Papa. Sobren raons per afirmar que és un lladre. Per una altra banda, el totalitarisme es fa palés en la presa de decisions inapel·lables, malgrat que la gent hi estiga o no d'acord, com ara la persecució de TV3.

Doncs al PP no li ha agradat gens aquesta terminologia. De fet els han denunciat per injúries. Modificaran el contingut dels lemes i del manifest?

La convocatòria és plenament lícita, no incita a la violència i està autoritzada per la Delegació del Govern des de fa dies. El lema en cap cas és il·legal. Ens han demanat fins i tot que modifiquem blocs, webs i perfils de les xarxes socials, però ho hem estudiat no ho farem. Hi ha precedents de denúncies similars que no han arribat enlloc, com ara l'emissió de loteria amb la imatge del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. A més, durant les passades Falles hem pogut veure Camps caricaturitzat amb un vestit de presidiari. L'únic que pretenen amb aquesta denúncia és boicotejar-nos.

Estem a dos mesos de les eleccions municipals i a Corts valencianes. L'elecció de la data d'aquesta manifestació és casual?

No és cap coincidència. La manifestació representa la nostra darrera oportunitat. Si aquesta pressió no aconsegueix que finalment Camps no dimitisca o que el facen dimitir, ja no podem fer res més. Després, hauríem de seure'ns a pensar si això és una democràcia.

Creu que estem en una situació d'emergència democràtica?

Sí. Açò que passa ací no passa enlloc. Jo no veig a les notícies que en altres territoris la gent estiga manifestant-se permanentment, com ací. Ara tenim aquesta convocatòria, però en breu en tindrem una altra contra la política educativa i, més avant, una contra la fi de les emissions de TV3. Tenim raons per manifestar-nos tots els caps de setmana.

El secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, ha anunciat que participarà en la marxa. Què li pareix?

Jo no milite en cap partit i no vull analitzar massa aquest aspecte. Nosaltres hem convocat a tots els partits perquè s'hi sumen. Tots som persones abans que militants. El cas d'Alarte és curiós perquè abans que nosaltres llançàrem l'escrit per demanar adhesions, ell ja havia dit que s'hi sumava. Això no ens ha agradat. Però em sembla perfecte que hi acudisca i espere que vinga de cor, no per aprofitar l'oportunitat mediàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.