Política

ENRIC MARTÍNEZ

CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE LLORET DE MAR

“Lloret ha de fer un salt de qualitat”

El PP aposta per promoure el turisme familiar en detriment del de baix cost

Lamenta la “inversió desproporcionada” de l'últim mandat

IL·LUSIÓ.
Va néixer a Barcelona el 1968 però “des de sempre” que viu a Lloret de Mar. Casat i amb un fill (Jordi), és un apassionat del Barça i es dedica als negocis del sector sanitari i hospitalari a través de les tres empreses que ha creat. S'estrena com a candidat amb l'objectiu de millorar els dos regidors del Partit Popular.

Per què ha decidit presentar-se a l'alcaldia?

Ha estat una aposta del partit per fer una renovació. I, ara que sóc el candidat, vull agrair a Santiago Ontañón [l'últim candidat] la seva implicació en el partit els últims anys i que m'hagi donat el relleu.

Quin gran objectiu s'ha proposat?

La recuperació econòmica, prenent mesures per desestacionalitzar el turisme, ja que Lloret és una població turística i el 100% dels nostres ingressos, pràcticament, provenen del turisme.

I altres reptes?

La seguretat, sobretot, perquè tenim molts temes relacionats amb els robatoris, amb entrades a domicilis a les nits. I també, la lluita contra la immigració irregular.

Com ha vist l'última legislatura?

Trobo que s'han gastat molts diners en coses que no han prioritzat el benestar dels lloretencs. S'han fet inversions molt grans, com ara la del teatre de Lloret, amb vuit anys d'obres. Ara tenim un espai allà, sense programació fins al setembre, que cal rendibilitzar. Un altre tema és el de la piscina coberta, també molts anys pendent. Ara, a última hora i en època de crisi, es dediquen a fer-la. Igual que el centre sociocultural, una obra faraònica que també ha costat molts diners i es fa amb retard, quan cal prioritzar altres temes, sobretot per al turisme.

Com valora el moment actual?

El problema que tenim ara a Lloret, és que els hotelers, que representen bàsicament el modus vivendi de tots els lloretencs, abans teníem els hotels oberts vuit o nou mesos, i ara ens trobem que, com que no hi ha demanda, obren quatre o cinc mesos i tanquen. I això repercuteix molt en el poble.

Per què la marca de Lloret va lligada sempre al turisme de baix cost?

Aquest és un problema que tenim de fa molts anys. L'oferta d'ara tant pot ser lúdica i cultural com de turisme de sol i platja. El que més han invertit fins al dia d'avui és el sector de l'oci nocturn, i alguns hotelers han apostat fort per la qualitat de servei, però altres no.

I quina seria la seva solució?

Doncs fer una gran aposta per atreure el turisme familiar.

Ara tenen dos regidors. A què aspiren ara?

Volem tenir més representació per evitar una majoria absoluta de CiU o del PSC. El repte és ser a l'Ajuntament perquè Lloret faci un salt de qualitat i, alhora, puguem controlar i fiscalitzar el que s'està fent.

Un empresari en el món de la política no és el perfil més habitual.

És cert. Però tinc una cosa molt clara: per sobre de tot, fa 25 anys que sóc voluntari de protecció civil a Lloret, i ara el que vull és continuar fent-ho, però d'una manera més ferma i professional, a través de la política, perquè hi crec.

Què valora del mandat de Crespo?

Ha tingut majoria absoluta i ha fet coses bé, però altres les ha fetes malament, i no les comparteixo.

El que més li agrada de Lloret? I el que menys?

De Lloret m'agrada tot, però cal millorar la seguretat ciutadana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.