Política

Un municipi amb tres nuclis

dosrius Canyamars, Can Massuet-El Far i Dosrius formen aquest municipi maresmenc que en aquests comicis té cinc candidats disposats a presentar batalla a l'alcalde socialista, l'incombustible Josep Jo

Dosrius és un municipi que està format per tres nuclis de població: Dosrius, Canyamars i Can Massuet-El Far. Tres nuclis disgregats que conviuen dins d'un mateix poble governat des del 1999 pel socialista Josep Jo, un dels alcaldes de trajectòria més llarga de la comarca. Tot i el domini del PSC en l'àmbit electoral des de fa més de deu anys i del fet que és un poble petit, Dosrius sempre ha tingut tradició de presentar un gran ventall d'opcions polítiques cada vegada que toquen eleccions municipals, i enguany no ha estat cap excepció. Cinc seran els candidats de forces polítiques més o menys conegudes que presentaran batalla al PSC el 22 de maig.

CiU aposta fort per Antoni Valls i el seu equip, que substitueixen al capdavant de les files nacionalistes l'històric exalcalde Lluís Homs. Valls ja ha estat bregat en política municipal perquè entre els anys 2003 i 2007 va ser regidor de CiU –a l'oposició– a l'Ajuntament de Mataró. El PP torna a dipositar la confiança en Salvador Corbalán, que en les darreres eleccions va aconseguir entrar a l'Ajuntament amb un regidor. Per la seva banda, Dolors Pérez, que el 2007 era la segona de la llista a les files populars, es presenta enguany coma candidata liderant una nova formació independent: Gestió Independent de Recursos de Dosrius (GIR). La llista de formacions independents la completen el Partit Humanista (PH), amb Manuel Pérez com a cap de llista, i la Plataforma Alternativa Ciutadana per Dosrius (PAC), que té Jordi Reñé com a alcaldable.

Dos partits com són ERC i ICV no presenten candidatura al municipi. En el cas dels ecosocialistes, tant el 2007 com el 2003 hi van concórrer sota les inicials de Progrés Municipal, i van aconseguir un regidor el 2007 i dos el 2003. La construcció del nou edifici de l'institut, en uns terrenys al costat de la piscina, així com la nova escola a Can Massuet-El Far, seran dos projectes que s'hauran d'emprendre en una direcció o una altra en el pròxim mandat, governi qui governi. La construcció d'una variant per evitar la circulació de cotxes per dins de Dosrius i la millora d'urbanitzacions com ara Can Canyamars també seran eixos que alguns dels partits polítics presentaran en els seus programes electorals.

LES CLAUS
Educació.
Els edificis per l'institut o la nova escola al nucli de Can Massuet-El Far seran dos projectes pel pròxim mandat.
Variant.
Alguns grups plantegen la construcció d'una carretera nova.
Josep Jo
PSC
54 anys. Pagès. Nascut a Dosrius. Alcalde des del 1999, és el sisè cop que es presenta. President del Consell.
Antoni Valls
CiU
48 anys. Advocat. Nascut a Mataró. És el primer cop que es presenta. Havia estat regidor a l'Ajuntament de Mataró per CiU.
Salvador Corbalán
PP
67 anys. Mecànic. Nascut a Cartagena. És el tercer cop que es presenta.
Dolors Pérez
GIR
51 anys. Administrativa. Nascuda a Barcelona. És el primer cop que es presenta coma cap de llista. En els comicis anteriors era la número 2 de la llista del PP.
Manuel Pérez
PH
55 anys. Nascut a Baeza (Jaén). Treballador del sector tèxtil.
Jordi Reñé
PAC
56 anys. Nascut a Reus. Enginyer tècnic. Advoca per una major participació ciutadana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.