Política

El dèficit català i les demandes de Mas, portada al ‘Financial Times'

El diari econòmic britànic es fa ressò del discurs del president de la Generalitat a Madrid i ho posa a la portada

Alerta que les reivindicacions catalanes poden incrementar la preocupació dels inversors

El diari econòmic britànic Financial Times publica aquest dimartsun article, que es fa ressò de la xerrada que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer aquest dilluns a Madrid i aprofita les reivindicacions fetes pel líder català per parlar del dèficit fiscal. El diari, que posa la notícia en portada i amb una foto de Mas, alerta que les reivindicacions del president català poden incrementar la preocupació dels inversors. “ja preocupats pel dèficit públic espanyol”.

En el text, el diari explica que Mas està intentant arribar a un pacte pressupostari amb els partits catalans per aconseguir que Espanya redueixi la contribució de Catalunya al “tresor nacional”. També parla de les retallades que està duent a terme el govern català i es fa ressò del préstec que ha demanat al Banc de Santander aquest mateix dilluns. També explica que Mas va titllar de “bogeria” els plans del govern Zapatero per reduir el dèficit fiscal.

El diari assegura que Catalunya és una de les zones “més riques i industrialitzades” de l'Estat i que la seva economia és “de la mateixa mida que Portugal”. També parla del dèficit fiscal, que Mas va xifrar en un 9% per any, i del nou model fiscal que va reclamar per poder resoldre el dèficit crònic de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.