Política

mataró

Mora: “Estic convençut que seré un bon alcalde”

El president Artur Mas diu que després de 32 anys de govern socialista ara és el moment del canvi i demana “moral de victòria” i fer pinya

Joan Mora, que es presenta com a alcaldable de CiU per segon cop a la capital del Maresme, es mostrava ahir pletòric davant una Sala Cabañes plena a vessar. “Estic convençut que seré un bon alcalde amb tothom, els que em votin i els que no”, va manifestar. Per això va demanar a tots els assistents confiança, i va afegir: “Jo el 2007 vaig fracassar, però d'aquests quatre anys a l'oposició n'he après molt.” El candidat va assenyalar que si es produeixen els mateixos bons resultats que CiU va tenir a les autonòmiques, on va fer més del doble dels vots, segur que el canvi està assegurat. “La societat s'ha cansat i també han vist que hem fet els deures més bé”. En el mateix sentit es va pronunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir va donar suport al candidat. “Han governat 32 anys els mateixos. No toca un canvi? Si la gent ens dóna la confiança ja ho tenim fet”, va dir. El president va reclamar durant la seva intervenció que es fes pinya per “donar l'empenta” que li falta a CiU per guanyar l'alcaldia. Però segons va recomanar Artur Mas, aquests resultats han de “posar distància” amb la resta de forces per evitar després “combinacions estranyes que facin que no es pugi al podi”. Per això el president va demanar “moral de victoria i fer pinya” per obtenir aquests bons resultats. “A mi em va costar tres vegades, però a tu a la segona ja guanyaràs i ho celebraré”, va dir Mas a Joan Mora. Per Mas, el fet que el candidat provingui de l'empresa privada és un valor afegit: “Et fa tocar de peus a terra.” També va destacar la importància d'escoltar la gent i la sensibilitat a l'hora de governar: “Això tinc clar que s'ha fet.”

Unes quatre-centes persones van seguir l'acte de presentació a la Sala Cabañes i d'altres van haver de conformar-se a seguir-lo a través d'un circuit tancat de televisió en un annex. Abans de les intervencions l'historiador Ramon Reixach va presentar el llibre que ha fet sobre el candidat i que es posarà a la venda.

“Ser, fer i ajudar a fer”

Tres missatges centraran la campanya de CiU: “Ser, fer i ajudar a fer.” En primer lloc, el Mataró “orgullós obert al món”. Mora va explicar que la feina de l'Ajuntament serà “fer” per reactivar l'economia i generar llocs de treball. Per això, però, segons Mora, l'Ajuntament només ha de ser una eina al servei de les persones que vulguin tirar projectes endavant i “ajudar a fer”. El candidat de CiU va repassar davant el nombrós públic actuacions que defensaran, com ara la línia orbital o la desaparició del peatge a la C-32. Va puntualitzar que aturaria l'obertura dels macroprostíbuls i que esperava l'arribada d'El Corte Inglés, així com impulsar el Tecnocampus. També va apostar per liderar la capitalitat de la comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.