Política

NÚRIA ARNAU

CANDIDATA DE RENOVACIÓ PER SANT ADRIÀ

“Sant Adrià és com un ‘corralito' ”

Afirma que l'entrada d'ERC no ha estat una estratègia, sinó l'oportunitat de sumar

Diu que aspira a ser una oposició crítica i real

Núria Arnau, afiliada a ERC, és cap de llista de Renovació per Sant Adrià, una candidatura que ha incorporat els independentistes per concórrer a les municipals. Aquesta advocada de professió, de 41 anys i amb una filla, va ser la número 2 a les eleccions del 2003 per ERC. Aspira a obtenir representació per donar veu al carrer.

F

a quatre anys va ser cap de llista per ERC i ara per Renovació, tot i seguir sent afiliada a ERC. Aquest canvi?

El que hem fet és arribar a un acord amb ERC, que ens facilita els mitjans, ens dóna suport i ens fa de plataforma, però nosaltres ens presentem com un grup independent i sota les sigles Renovació per Sant Adrià- ERC- Acord Municipal.

Quan van presentar la candidatura no van dir que hi havia la possibilitat d'anar plegats amb ERC.

En aquell moment, nosaltres només havíem parlat amb tres formacions, i l'única que va estar disposada que el seu logotip no sortís i que la disciplina de partit no afectés la llista va ser ERC. De les tres opcions, aquesta és la que va reeixir.

Alguns pensen que ha estat una maniobra per captar gent.

Com ho poden veure els altres, no ho sé; jo sé que no ha estat cap maniobra. Renovació es volia presentar sola, però la gent que representa ERC va veure que es podia sumar.

Què pot aportar Renovació al municipi?

Si entrem a l'Ajuntament, hi entrarà la veu del carrer. Aspirem a aconseguir el vot de gent que no ha anat a votar mai.

Com ho faran en un moment en què la desafecció política és tan gran?

Trepitjant el carrer i xerrant de tu a tu amb la gent. Així és com hem elaborat el programa electoral. Estem fent una campanya perquè la gent ens conegui i sàpiga a qui ha d'anar a queixar-se si ho necessita.

I què li diu la gent al carrer?

La gent es queixa de com es gestionen els pisos, del comerç, sobretot a la zona de Sant Adrià Nord, que diuen que està abandonada... No ens hem inventat les necessitats. Les propostes són arran de les demandes.

Quin són els eixos del programa?

Els hem concretat en quatre: transparència, participació, proximitat i identitat, i els plantegem amb coses pràctiques que serveixin per fer córrer la informació.

Per exemple?

En la vessant de participació, proposem la creació dels consells de barri. En l'àmbit de proximitat, reformular la figura del regidor de barri. En transparència, per exemple, que la plana web de l'Ajuntament contingui informació com ara els sous dels regidors o el pressupost. I quan parlem d'identitat, parlem de treballar pel petit comerç.

Com ha vist l'actuació de govern aquest mandat?

Igual que tots des de l'època de la transició. Aquí es viu com si hi hagués un corralito argentí.

En què es basa?

Per exemple, en els fons ocupacionals: tothom sap que existeixen però ningú no s'assabenta de quan es convoquen. El corralito és això, i a Sant Adrià és el que passa.

Si aconseguissin obtenir representació...

Seria un èxit. Trencaríem l'esquema a l'actual Ajuntament. Només una persona que pogués formular una oposició constructiva i real dins del ple ja seria molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.