Política

SALVADOR TORDERA

CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE BLANES

“Blanes ha quedat enrere i fa pena”

Lamenta que Blanes no hagi fet el salt que han fet la resta de municipis del seu voltant

Creu que, com a empresari, pot aportar una gestió a l'Ajuntament que encaixa amb els temps actuals de crisi

DEBUT
Salvador Tordera (Blanes, 1959) s'estrena en política amb ganes d'aportar un canvi a Blanes perquè “m'estimo el municipi i em fa pena veure'l com està”. És empresari i gerent de Disbesa, està casat i té dos fills. Li agrada pescar, sortir amb la seva barca, conduir amb el 4x4 i s'obliga a caminar cada dia, després de deixar el ciclisme.

Per què ha volgut saltar a la política?

Perquè conec molt Blanes i necessita un canvi. I gairebé segur que puc fer algunes millores per al bé del poble. Ho dic molt de debò.

Quin canvi?

En moltes situacions. Blanes ha estat un dels millors pobles de la Costa Brava i ara s'ha quedat enrere, potser perquè hi ha deixadesa política i per manca d'aglutinació de les entitats, tant del turisme, com del comerç, la pesca... La gent té ganes de treballar però està molt disassociada i això es pot resoldre perfectament.

I com cal fer els canvis?

Han de ser bons. El primer és donar feina a la gent i això no passa per donar subvencions sinó incentius perquè pugui dur feina aquí i després es treballi.

Li ha costat fer el canvi a títol personal i dedicar-se a la política?

Sí, però és per la meva edat i visió. No deixaré la feina, que és el meu futur, sinó que ho faig per una qüestió idealista. La veritat, m'estimo Blanes i em fa pena com està. Veig com han crescut les poblacions del costat, com Lloret, Malgrat, Santa Susanna, Palafolls..., i que ho han fet amb un caliu. I Blanes, no. Quan Blanes té un potencial molt més gran que està desenvolupant. Ho veig i crec que hi puc aportar coses amb l'ajut del meu partit.

Amb quina vocació fa el pas?

Amb la de fer millor Blanes, cap altra. No tinc problemes de cap tipus. Tinc ganes i vull fer quelcom bé per Blanes.

Com a empresari, nota la crisi?

Molt, molt. Però vam fer els deures quan va ser el moment. He de dir que els resultats d'aquest any han estat semblants als de l'anterior, però ho hem fet amb molt sacrifici i reducció. És clar que és el mateix que cal fer a l'Ajuntament.

Per què no hi ha empresaris en política?

Perquè ja es guanyen prou bé la vida i no volen tenir problemes. He buscat empresaris que ens volen donar suport a nivell de vot, però no volen sortir a la foto. Per estar a la política has de ser molt idealista i jo, en el fons, ho sóc.

Quants regidors voldria treure?

Quan vam parlar de posar-me de candidat del PP a Blanes, ja vaig dir que 3 regidors [ara n'hi ha 1] per a mi seria una nota d'un 5 en una puntuació de 10. Per tant, si no en faig 3, estic suspès per mi mateix.

Com s'ha de ser en política?

Sincer i honest.

Ingredients difícils de trobar?

Potser és per això que no hi ha bons polítics.

Què li agrada de Blanes?

Tot! Tot!

Què hi troba a faltar?

Il·lusió! I més vida!

Què li agradaria millorar?

Que Blanes agafés un dinamisme integral, no només turístic. Tenim un tresor amb el tema de la ciutat esportiva, que és una de les millors d'Europa i ningú ho sap perquè no se n'ha fet una bona promoció.

Com ha vist Blanes en aquests darrers quatre anys?

S'ha fet una tasca de tapar pedaços de tota la història que dúiem de l'últim govern socialista de Josep Marigó. És veritat, Marigó va deixar uns forats molt grossos.

Temps de ser rendibles?

A Blanes tenim molts actius molt bons, però no es rendibilitzen. Es poden fer mil coses. Fem coses ben fetes, amb la participació del turisme, dels hotelers, dels comerciants, el port... Els conec a tots i hi confio per fer un bé per a Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.