Política

Els alcaldables de CiU a la Selva es fan seva la proximitat

Breda va ser ahir el marc de la presentació dels 26 candidats, en un acte en què va assistir Duran i Lleida

Després d'haver escoltat els parlaments d'ahir en l'acte de presentació conjunta dels 26 alcaldables de CiU de la comarca de la Selva, que va tenir lloc al teatre del Cercle Bredenc, se'n podia sortir amb la sensació que els conservadors tenien la patent de la proximitat. Perquè en totes les seves intervencions, que no van ser poques, van recórrer a aquest concepte com a ensenya de la seva manera de governar. La presència del president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va investir l'acte de molta seriositat malgrat que, en un lapsus, la presentadora de l'acte li va atorgar el rang de “general”, referint-se a la secretaria general de la federació. El discurs de Duran i Lleida es va centrar a estovar de valent el tripartit, especialment els socialistes catalans i el govern espanyol. El primer, perquè més que “buits”, va dir que havia deixat els calaixos “foradats” i, al segon, li va enviar un missatge clar: “No pensem apujar més els impostos, ja paguem prou”, referint-se a la carta que ha rebut el conseller Mas-Colell de la Hisenda espanyola, “ja n'hi ha prou”, va reblar Duran, que va desgranar alguns greuges comparatius entre comunitats autònomes, com ara que “mentre en algunes comunitats, les operacions de canvi de sexe són gratuïtes, a Catalunya hi ha llista d'espera per a intervencions vitals”. Duran Va assegurar que “darrere la crisi econòmica hi ha una crisi de valors”, va raonar que “sense autoritat, que vol dir seguretat, no hi ha llibertat”, va defensar la família i va dir que són “els qui venen de fora que han de respectar la nostra llengua i cultura”.

Respecte els 26 candidats que es presenten a la Selva, Duran, lògicament, els va encoratjar i va continuar el fil dels discursos que van precedir el seu, respecte a la política de proximitat, l'honestedat i la disponibilitat del governant local a tota hora.

El líder d'Unió no es va voler pronunciar sobre la picabaralla de la federació pel que fa a la candidatura que han de presentar a Roses.

LA XIFRA

26
Llistes
per a les 26 alcaldies de la comarca de la Selva són les que han confegit els responsables de la federació.

Discursos abrandats per l'escalf dels assistents

Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots i candidata per renovar el càrrec, i Antoni Guinó, exalcalde de Maçanet i un dels caps comarcals de la federació, van fer els discursos més abrandats en l'acte d'ahir. Roura, que no té un discurs fàcil, advocava per la victòria de CiU a les municipals en tants pobles com fos possible perquè ells són “gent compromesa i propera, perquè el país comença als ajuntaments”. Xavier Crespo, alcalde de Lloret de Mar va succeir Roura. Tots dos van parlar en representació dels alcaldes de la Selva. Crespo va remarcar que la gent de CiU són “responsables” i “propers”, i va vaticinar que durant els propers anys “es notarà la qualitat del polític local, que s'haurà de dedicar molt a la gestió i a aconseguir finançament per al seu municipi”. Finalment, Crespo va advertir als seus coreligionaris que no fessin cas de les enquestes ni d'aquella mà amiga que fa quatre dies que no ho era i que ara s'acosta perquè venen eleccions.

Tot seguit, abans que Duran i Lleida pugés a l'estrada, ho van fer els caps comarcals de la federació, Antoni Guinó, exalcalde de Maçanet, i Narcís Jonquera, alcalde d'Amer. Jonquera va llegir el discurs apel·lant novament als mateixos valors que ja s'havien esmentat, i Guinó va fer gala de la seva espontaneïtat, va estovar fort el tripartit al qual va acusar d'oblidar el seu poble i va parafrasejar la seva dona: “Quan ve aquesta època –va dir, referint-se a la primavera–, la meva dona diu que ens tornem com criatures”, fent referència a l'alegria i establint el paral·lelisme entre l'adveniment de la primavera i la hipòtesi de l'adveniment de la victòria convergent. Llavors, va parlar Duran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.