Política

badalona

Estruch insta a recelar dels que reclamen el vot útil

El candidat d'ERC-Accent-Rcat-JERC anima els assistents a la presentació de la coalició a estar orgullosos de donar-los suport

Defensa el diàleg de totes les forces polítiques per aïllar el PP

El cap de llista d'ERC-Accent-Rcat-JERC, Miquel Estruch, va instar ahir els militants i simpatitzants de la coalició a no deixar-se “entabanar” durant les properes setmanes per aquells partits que recorreran a “l'engany melodiós del vot útil”. Ans al contrari, Estruch va aprofitar l'acte de presentació de la coalició independentista per tocar la fibra sensible dels presents i animar-los a preguntar-se, amb totes les candidatures a la mà, si val la pena que “els seus ideals, els seus principis i els seus valors tinguin una bona representació al saló de plens”. “Digueu a tothom que sou dels nostres i que el vostre vot és sagrat”, va afirmar.

Amb un discurs trenat per moments a mig camí entre la prosa i la poesia, l'alcaldable d'Esquerra va atacar sense matisos el PP i va defensar la unió de totes les forces polítiques que treballen a favor de la cohesió social a la ciutat, un pacte que deixaria fora, exclusivament, els populars. També va dedicar unes paraules al líder de CiU, Ferran Falcó: “No es tracta, benvolgut Ferran, de preguntar als altres si et farem alcalde a tu per evitar el desastre. Es tracta que ens responguis clarament si tu també hi sabries renunciar. Digues si estaràs disposat a sumar sense condicions prèvies o si t'enrocaràs en la intransigència del tot o res”. En un teatre del Círcol Catòlic ple a vessar, Estruch va repassar els projectes liderats per ERC des de la regidoria de Cultura, tot atribuint-se les millores a Dalt la Vila, l'obertura de l'espai romà del Decomanus, el Museu del Còmic, la Clínica del Carme, l'impuls a l'Espai Betúlia... “L'obra feta aquest mandat és tangible, i ens avala”, va sentenciar.

El cap de cartell d'ERC no va estar sol ahir a l'escenari. Diversos representants de la coalició hi van anar desfilant i en la cita hi va ser present fins i tot l'exsecretari d'Immigració, Oriol Amorós, que després de criticar “els que embruten el nom de Badalona” (en clara al·lusió al PP) va assegurar que el 22 de maig tothom es mirarà de prop el resultat de Badalona, “on mirarem que tiri endavant el projecte que vol unir”.

LA FRASE

Qui no està amb nosaltres, amb la nostra coalició, és perquè no ha volgut ser-hi
Miquel Estruch
cap de llista d'erc-accent-rcat-jerc

Mans esteses a tothom

L'acte d'ahir va significar l'estrena en un míting del líder d'Accent i número 2 de la coalició, Oriol Lladó. L'expresident d'Òmnium Cultural va advocar pel diàleg i el consens –“les nostres mans estan esteses a tothom”–, va agrair “la valentia” del líder d'ERC en obrir el partit a independents i va desgranar alguns dels objectius de la coalició, que posen l'èmfasi en la cohesió, la cultura, l'educació i l'economia. Ahir, al Círcol Catòlic, també van intervenir Laura Soler (Rcat) i Oriol Rius (JERC). L'actor Xavier Ricart, membre de la candidatura, el va conduir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.