Política

el debat sobre la independència de catalunya

Blanes i Sant Julià de Ramis tanquen diumenge les consultes gironines

Les dues poblacions de la demarcació de Girona tenen el suport no tan sols dels seus ajuntaments sinó també del teixit associatiu i cultural

A les comarques gironines, Blanes i Sant Julià de Ramis són les dues poblacions que s'han apuntat a la data límit per celebrar el referèndum sobre la independència. Diumenge compartiran consulta amb Barcelona i posaran punt final a una iniciativa que va néixer el 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt i que es va estendre com la pólvora, fins al punt que ja són més de 600 els municipis on s'ha fet la consulta sobiranista, amb resultats aclaparadors a favor que Catalunya tingui estat propi.

Blanes

La ciutat més habitada de la Costa Brava, amb més de 40.000 habitants, s'ha abocat de ple a favor de la consulta. S'han habilitat vuit punts per poder dipositar el vot el proper 10-A, aquest diumenge. No hi haurà excusa possible per qui vulgui manifestar el seu parer. Hi haurà urnes a Ca la Guidó (parròquia de Santa Teresa); a la casa del Poble; al Centre Catòlic; davant la parròquia dels Pins; davant l'escola Quatre Vents; a la Plantera; al local social de la Pedrera, i al passeig del Mar.

El suport de la població també és més que clar. 33 personalitats del món de la cultura, l'empresa, l'associacionisme i els oficis més diversos hi han donat el seu suport explícit. Suport que també va donar en el seu moment el ple de l'Ajuntament.

Les entitats també ho han fet. Associacions de botiguers, clubs esportius, entitats culturals de tot tipus i associacions empresarials, fins a un nombre de 33, s'han manifestat a favor del referèndum.

La consulta a Sant Julià

Pel que fa a Sant Julià de Ramis, els organitzadors de la consulta van començar a fer actes el 18 de febrer, amb la presentació del llibre D'Arenys de Munt al cel, de Josep Manel Ximenis. Al llarg del mes de març han estat recollint vots anticipats pels diferents barris de Sant Julià de Ramis, fins a arribar a una xifra aproximada de 120 vots, que és el 9% del cens del qual disposen. Els actes informatius es van cloure divendres passat amb una conferència del Cercle Català de Negocis sobre la viabilitat econòmica de l'estat català. Aquest divendres al vespre faran una botifarrada i posteriorment una festa. Diumenge, els ciutadans de Sant Julià de Ramis que ho desitgin podran anar a votar al centre cívic, al costat de l'escola, des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda.

El portaveu de Sant Julià Decideix, Jaume Casamitjana, va dir que han tingut l'ajuda de l'Ajuntament pel que fa a la infraestructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.