Política

RUTH ROSIQUE

CAP DE LLISTA PEL PSC A VIDRERES

“Ara toca fer pinya i ajudar entre tots”

Es considera una persona dialogant amb voluntat d'arribar a acords per al bé col·lectiu

Les polítiques socials seran prioritàries en el nou mandat perquè hi ha moltes famílies que tenen la crisi a casa

Amb veu pròpia
En els últims quatre anys ha superat un màster dur i profitós d'aprenentatge en política municipal. Ara presenta l'experiència adquirida com a alcaldessa, l'obra feta i la vocació de servei públic del seu equip com a principal valor per revalidar la confiança dels electors.

En l'anterior convocatòria es van presentar vuit candidatures i en l'actual tres. Com ho interpreta?

Com un exercici de clarificació atribuïble en bona part a la tasca realitzada durant aquest mandat. El pluralisme és l'essència de la democràcia, però també és cert que una oferta excessiva de propostes acaba confonent l'electorat. Podríem dir que hem superat una etapa de transició i hem portat a Vidreres l'estabilitat i la tranquil·litat que necessita i es mereix.

Una transició que ha passat per la ruptura de dos pactes i per un govern en minoria.

Sí, ha calgut prendre decisions dures però dels problemes se n'aprèn molt i finalment hem aconseguit treballar amb un grau important de consens. El consens és positiu tant si estàs en majoria com en minoria, perquè cada grup representa una part del poble que té dret a fer sentir la seva veu i qui governa ha de tenir clar que ho fa per a tothom, almenys aquesta és la meva sincera convicció.

El que diu contrasta amb les crítiques que li han fet els representants dels altres grups. L'han acusat de manca de lideratge i de ser poc dialogant.

Sí, ja ho vaig llegir i em va estranyar perquè no respon al meu tarannà. Ells coneixen bé les moltes vegades que hem arribat a acords per tirar endavant els temes més importants, com per exemple la nova llar d'infants, i jo mateixa els he agraït públicament la seva coresponsabilitat. Si s'expressen així deu ser per pura estratègia electoralista.

Com ha aconseguit “pacificar” Valdivieso? Això té mèrit.

A aquest senyor l'he escoltat i a la vegada li he exigit respecte envers la resta de regidors i el públic. També treballem molt per anar convertint Aiguaviva en un barri digne, perquè els seus habitants no volen guerra amb l'Ajuntament, sinó tenir els carrers nets i asfaltats i viure en condicions, com els altres veïns de Vidreres.

Algunes partides externes han fet possible obres com la conversió de l'antiga caserna en ajuntament nou, la rehabilitació de can Xiberta com a escola d'adults, l'enllumenat de parcs i zones verdes... però ara ve un mandat complicat des del punt de vista econòmic. Com l'afrontaria?

Amb una gran honestedat i transparència, perquè la ciutadania ha d'estar informada en tot moment de la situació i amb un compromís prioritari amb les polítiques socials perquè hi ha moltes famílies que tenen la veritable crisi a casa. Està clar que ara és el moment de fer pinya i ajudar entre tots per intentar remuntar aquest sotrac. També d'optimitzar recursos i impulsar iniciatives com per exemple la promoció d'itineraris de senderisme, cicloturisme i BTT que atreguin turisme familiar.

La seva llista va en consonància amb aquesta sensibilitat? La paritat hi és molt destacada.

Hem fet una llista equilibrada que combina experiència amb renovació i que incorpora dones de gran vàlua en els primers llocs. És un equip molt competent, amb un gran sentit del bé col·lectiu i dels valors humans, més necessaris que mai en temps de dificultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.