Política

JOAN IGNASI ELENA

CANDIDAT A L'ALCALDIA DE VILANOVA I LA GELTRÚ PEL PSC

“Cal abordar la reforma de la façana marítima”

“Estem vivint una obertura de la ciutat al mar sense precedents que pot ser un element d'atracció turística extraordinari”

“El projecte de l'hospital nou tira endavant, l'únic és que no s'ha de frenar i s'hi ha de lluitar, per això Vilanova i la Geltrú necessita un alcalde que defensi els interessos de la ciutat, i estimi els serveis públics i hi cregui”

Joan Ignasi Elena (Barcelona, 1968) és llicenciat en dret i, fins al 2005, que va ser escollit alcalde, va exercir com a advocat especialitzat en dret laboral i drets d'autor. Opta a la reelecció com a alcalde de Vilanova i la Geltrú, però també vol jugar un paper actiu en la nova etapa que afrontarà el PSC a partir de la tardor: “Des que sóc alcalde s'ha dit que estic de pas, i porto sis anys i ara em torno a presentar; algú hauria de dir que es va equivocar”.
La meva prioritat és Vilanova i la Geltrú i el meu compromís personal és per a quatre anys

Després de sis anys d'encapçalar un pacte de govern al costat d'ICV i ERC, Joan Ignasi Elena afronta la seva reelecció.

L'atur ha sacsejat Vilanova i la Geltrú. Quin és el projecte del PSC per al proper mandat?

En aquests quatre anys s'ha produït una enorme transformació de la ciutat, especialment dels serveis i els espais pública. Ara ens correspon més que mai posar al servei de la promoció aquest treball. Com a capital, Vilanova representa moltes coses (indústria, comerç i serveis) i el que cal és posar l'accent en tots aquests focus econòmics.

Ser tantes coses no és un problema per poder reactivar l'economia?

Les ciutats que són referència, com ara Vilanova, Reus, Terrassa i Mataró, són moltes coses i justament la diversificació és la clau del seu èxit. Com a ciutat industrial que som –continuem per sobre de la mitjana en producte interior brut–, cal que apostem per sectors nous. Per això hem posat l'accent en un sector de futur, el de les tecnologies per a la dependència, i hem ajudat Vilanova a ser un puntal del país. Després, tenim el mar, i un dels sector que volem promoure és el turístic: hi ha feina a fer, però avui tenim la ciutat millor que mai per atraure un turisme familiar. I, amb la renovació que s'ha produït al centre urbà, ens hem convertit en la capital comercial del Penedès.

El seu programa electoral apunta cap al port com un dels actius econòmics de la ciutat.

La seva dimensió nàutica i pesquera és un actiu d'atracció d'activitat turística amb el qual hem de jugar fort, per exemple en la rehabilitació del barri de Mar. I Vilanova ha d'abordar la remodelació de la façana marítima, com ja hem fet al passeig del Carme i ara a la plaça del Port, que es convertirà en un espai quatre vegades més gran. És una obertura de la ciutat al mar sense precedents que pot ser un element d'atracció turística extraordinari.

I el projecte de l'hospital arribarà a bon port?

Crec que sí, perquè no hi ha alternativa, però s'hi ha de lluitar. S'ha tirat endavant el pla funcional, el concurs d'idees, i ara el que toca és adjudicar el projecte. L'hospital tira endavant, l'única cosa a tenir en compte és que no s'ha de frenar, per això Vilanova necessita un alcalde que defensi amb fermesa els interessos de la ciutat, i estimi els serveis públics i hi cregui.

Proposen una revisió del pla general. Per què ara?

La situació econòmica ha canviat i requereix una adaptació de la norma: pensar molt en clau de preservar espais, potenciar la rehabilitació, pensar bé la ubicació de la nova activitat econòmica i fer de manera molt intel·ligent el desenvolupament de l'Eixample Nord.

No serà un mandat fàcil, hi haurà poc marge d'inversió.

Precisament per això es necessita un govern fort i amb les idees clares. Haurem de tenir projectes millors que les altres ciutats per atraure la inversió.

Creu que interferirà en la campanya la seva implicació en el procés de renovació del PSC?

La meva prioritat és Vilanova i el meu compromís és per a quatre anys. Qui fa córrer papers que diuen el contrari confon desitjos amb la realitat. Naturalment, estic compromès amb el canvi al meu partit, perquè el necessita, perquè els ciutadans han demanat un procés de renovació i unitat. Com a responsable polític, mantinc unes posicions i personalment el compromís és amb Vilanova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.