El jutge de València manté la imputació a Camps per un delicte de suborn

El cap del Consell declara que ningú li va regalar cap vestit i Rajoy li expressa el seu suport

La seu del TSJPV va ser ahir l'escenari d'una nova demostració de força per contrastar el fort desgast que està patint Camps. A les portes de l'edifici es van concentrar centenars de simpatitzants, militants i càrrecs públics del PP per convertir la compareixença del cap del Consell en un acte d'exaltació a ulls de les desenes de mitjans de comunicació que hi eren presents.

A l'altra vorera del carrer, i en notable minoria, els partidaris que Camps dimitisca creuaven consignes amb els adversaris. Hi hagué moments de tensió, tots ells protagonitzats pels del PP. Un home es va llançar contra els portadors d'una pancarta on es podia llegir «Amiguito del alma» (en al·lusió a una conversa entre Camps i Álvaro Pérez, El Bigotes, cap de la trama al País Valencià) i la va trencar amb absoluta impunitat.

Mentrestant, Camps va mantenir un silenci hermètic sobre el contingut de la declaració judicial, tot i que va transcendir que va assegurar que els vestits amb què suposadament hauria sigut subornat els va pagar de la seua butxaca, però que no en conserva els justificants.

Per la seua banda, el líder estatal del PP, Mariano Rajoy, va expressar «total confiança i suport» a Camps, poc després que aquest últim abandonara el TSJPV. «Estic molt content que haja eixit sense cap càrrec, com es preveia», va declarar Rajoy tot obviant el fet que el president valencià no haguera aconseguit alterar la seua condició d'imputat en acabar la declaració judicial. A la compareixença de Camps va seguir la de dos imputats més, Rafael Betoret i Álvaro Pérez, que van tenir molta cura de no coincidir en el mateix pla amb el president.

Crespo i Sánchez seguiran a la presó

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) Antonio Pedreira, instructor del cas Gürtel, va rebutjar ahir posar en llibertat els dos principals col·laboradors del presumpte cap de la trama de corrupció vinculada a alts càrrecs del PP que investiga, Francisco Correa. Segons van informar fonts judicials, Pedreira va rebutjar els recursos que la defensa de l'exsecretari d'organització del PP de Galícia Pablo Crespo i Antoine Sánchez, cosí de Correa, van presentar contra les actes de presó dictades pel jutge Baltasar Garzón el febrer passat. Correa també ha recorregut contra el seu empresonament, al·legant motius de salut, però el jutge vol estudiar tots els reconeixements mèdics abans de prendre una decisió. D'altra banda, els diputats del PP a l'Assemblea de Madrid Benjamín Martín Vasco i Alberto López Viejo, exconseller d'Esports del govern d'Esperanza Aguirre, i l'exregidor del PP José Galeote van recórrer també contra les fiances que els van ser imposades pel jutge Pedreira després d'haver-los pres declaració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.