Política

ERC fa una crida a renovar els valors de l'esquerra

Els republicans comencen demà un fòrum de debat que ha de servir per redefinir les estratègies actuals

Els treballs, que duraran tot un any, estan oberts a tots els grups sobiranistes

En un moment en què les esquerres estan perdent pes a tots els països europeus, cal una redefinició i actualització dels valors polítics més progressistes. Una filosofia que ERC, escarmentada per les últimes eleccions, i la Fundació Josep Irla pretenen portar al màxim exponent a través de l'anomenada Conferència d'Esquerres per la República Catalana, un fòrum de debat que comença demà i que ha de servir per reestructurar l'ideari sobiranista i de l'esquerra nacional. Aquest espai de reflexió durarà un any i beu directament del procés nacional que es va formular el 1931 i que va culminar amb la fundació d'ERC.

L'equip d'ideòlegs del projecte, encapçalat pels exconsellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras, ha redactat un manifest inicial en què fan una crida a participar en el debat a tots els “moviments o grups socials i les forces polítiques que aposten pel progrés i per la sobirania nacional”. El document recorda la importància de “renovar” el model europeu de les esquerres per continuar defensant l'Estat del benestar que està en perill arran de la “nova organització global de la producció i dels reajustaments en la distribució mundial de la riquesa”. Pel que fa a Catalunya, es destaca que l'Estat espanyol és un llast per “construir un futur de prosperitat” i que “l'assoliment dels atributs de sobirania característics dels estats ha d'esdevenir una prioritat de la societat catalana”.

El procés d'aquest debat anual tindrà quatre eixos de treball –economia, ciutadania i els drets individuals, l'estat del benestar i el dret a decidir–, que es desplegaran a través de jornades o debats a la xarxa i que comptaran amb la intervenció de prop de 200 intel·lectuals.

Una major justícia social amb economia pròspera i una República Catalana per garantir-ne la fermesa
L'únic escenari de futur políticament engrescador i encoratjador es troba ja molt més enllà de l'autonomisme
La nova organització global de la producció [...] posa en perill conquestes socials històriques que han estat l'eix de l'estat del benestar
Cal renovar i actualitzar els valors propis de l'esquerra que han servit per defensar els nostres ideals i interessos socials i nacionals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.