Política

MIQUEL AUBÀ

ALCALDE I CANDIDAT D'ALTERNATIVA PER GANDESA-FIC

“Hem executat el 90% dels projectes”

Aubà considera que és el principal projecte de futur, les obres estaran acabades a final d'any

L'Ajuntament té un endeutament del 5% dels ingressos

Nascut el 1963 i viticultor de professió és alcalde de Gandesa des del 1999. Una tasca que l'ha absorbit totalment, fins al punt d'aparcar el seu celler.

Després de 12 anys a l'alcaldia, Miquel Aubà ha decidit tornar a encapçalar la llista independent Alternativa per Gandesa, encara que tots els partits (excepte el PP) han intentat absorbir la candidatura. Quin balanç fa de les actuacions executades aquest mandat?

Hem aconseguit completar un 90% de les inversions programades, per tant la valoració és molt positiva. Hem condicionat camins, impulsat el viver d'empreses, ampliat el CAP i el centre de dia, promogut l'habitatge de lloguer, creat noves àrees d'aparcament...

El principal partit de l'oposició, CiU, li retreu que s'han fet moltes obres però sense criteri de futur i posa com a exemples la gestió de la biblioteca o de l'arxiu comarcal...

Em sembla perfecte que ara CiU digui que hem de tancar un acord amb el Consell Comarcal i la Generalitat per la gestió d'aquests espais, però la realitat és que fins ara el Consell [governat per CiU] no ha acceptat participar econòmicament en la gestió.

Quin projecte no ha pogut completar?

Ens queda pendent el pla d'ordenació urbanística municipal.

I quina serà la seua prioritat si continua en el govern?

El viver d'empreses serà un projecte molt potent que just acabem d'encetar. Les obres de la primera fase estaran enllestides a final d'any, però volem que l'endemà de les eleccions comence a treballar el director del viver. Hem de potenciar les empreses locals, que són les que no es deslocalitzen, i evitar la fuga de joves.

La crisi econòmica ha fet minvar els recursos de l'Ajuntament de Gandesa?

Els plans per generar ocupació del govern de Zapatero han suposat una injecció econòmica i ens ham permès abordar obres com la renovació de l'enllumenat i el casal de joventut. També hem aconseguit el finançament necessari, a través de la Fundació La Caixa, per rehabilitar el celler cooperatiu. L'economia municipal està molt sanejada, amb un endeutament del 5%.

Quin és el secret d'un percentatge tan baix?

Porto l'Ajuntament com si fos una empresa, s'han de revisar tots els contractes i negociar els preus amb tots els proveïdors.

Com ha funcionat el pacte de govern amb el PSC i ERC? Es pot reeditar?

El pacte de govern ha funcionat molt bé, però no sé si el podrem reeditar, de fet desconec si presenten llista.

I amb qui estaria disposat a governar?

No estem tancats a cap pacte. Penso que els grans temes s'han de consensuar amb tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.